Zien in het donker met de Opel Experimental

Zien in het donker

De innovatieve elektrische conceptauto Opel Experimental laat de toekomst zien van intelligente verlichting. Door middel van nieuwe HD-pixelsystemen kunnen auto’s gevaar sneller herkennen.

De Opel Experimental geeft een kijkje in de toekomst van Opel. Daarbij staan drie hoofdthema’s centraal:

  1. Greenovation: de Opel Experimental is volledig elektrisch met een kleine ecologische voetafdruk
  2. Detox: een puur en gedurfd design, gereduceerd tot de essentie
  3. Modern Duits: het model maakt indruk met zijn proporties, slimme aerodynamica, efficiënte gebruik van de binnenruimte en innovatieve verlichting (voor het eerst met verlicht Opel-logo)
zien in het donker

Intelli-Lux LED® Matrix-verlichting beschikbaar voor iedereen

Baanbrekende verlichtingstechnologie beschikbaar maken voor steeds meer klanten heeft een lange traditie bij Opel. Dat blijkt ook uit de voortdurende ontwikkeling van IntelliLux LED® Matrix-verlichting en Pixel Light die voor veel Opel-modellen beschikbaar zijn, variërend van de Corsa tot en met de Astra, Mokka, Grandland en nieuwe Combo. Dankzij de adaptieve IntelliLux LED Matrix-koplampen hebben bestuurders van deze modellen optimaal zicht in het donker, zonder dat de verlichting andere weggebruikers verblindt.

Elektrochrome materialen en Ai

De baanbrekende Opel Experimental laat zien hoe de toekomst er op dat gebied kan uitzien – zowel in als buiten de auto. In het interieur dompelen elektrochrome materialen de passagiers onder in sfeervol, aangenaam licht. De reactieve materialen hebben ook praktische eigenschappen. Als bijvoorbeeld een voertuig, fietser of voetganger schuilgaat in een van de dode hoeken van de Opel Experimental, dan verschijnt zowel aan de binnenkant van het portier aan die kant als op de head-updisplay een gekleurde waarschuwing. Bovendien worden de beelden van de camera op de auto geprojecteerd op de portierbekleding. Die worden daardoor als het ware ‘transparant’, wat het zicht op de situatie verder verbetert. De nieuwe reactieve technologie verhoogt dus niet alleen de sfeer in de auto, maar ook de verkeersveiligheid, wat door Opel wordt omschreven als ‘schilderen met licht’.

Opel liet met de bekroonde Manta GSe al zien hoe lichtsignalen emoties kunnen wekken en de veiligheid verhogen. Overal waar de ultramoderne conceptauto in retro-look verschijnt, trekt hij bewonderende blikken. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de innovatieve Opel Pixel Vizor aan de voorzijde. Via de Pixel Vizor kan de Manta GSe communiceren met zijn omgeving. Boodschappen als ‘My German heart is ELECTRified’ of ‘Ik ben op een zero e-missie’ verschijnen aan de voorzijde.

De ingenieurs werken continu aan deze ‘lichtcommunicatie van de toekomst’ om de veiligheid van alle weggebruikers te vergroten. De nieuwe, sfeervolle video ‘Painting with Light’ geeft al een indicatie van hoe deze ontwikkelingen er in de toekomst uit zouden kunnen zien.