Wrangler 4xe Plug-in Hybrid

Wrangler 4xe

Met de komst van de nieuwe Wrangler 4xe introduceert Jeep® de meest capabele, technisch meest geavanceerde en milieuvriendelijkste Wrangler ooit. Jeep Wrangler 4xe-modellen zijn in 2021 verkrijgbaar zijn in Europa, China en de Verenigde Staten. De Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe-modellen – vorig jaar geïntroduceerd in Genève – zijn deze zomer in Europa aangekomen. Eerder al is de Jeep Grand Commander PHEV in China gelanceerd.

Elektrificatie

Jeep zal de komende jaren op elk typeplaatje opties voor elektrificatie aanbieden, omdat het ernaar streeft de leider te worden op het gebied van milieuvriendelijke premiumtechnologie. Geëlektrificeerde Jeep-voertuigen dragen de 4xe-badge. De elektrische voertuigen van Jeep zullen de meest efficiënte en verantwoorde Jeep-voertuigen ooit zijn, die prestaties op de weg en in het onverhard naar een hoger niveau tillen.

Wrangler 4xe combineert turbo- en elektrische motoren

De Jeep Wrangler 4xe-aandrijflijn integreert twee elektromotoren, een 400-volt accupakket met een zuinige viercilinderturbomotor en een achttraps automatische transmissie.  De 2,0-liter I-4-motor met turbocompressor maakt deel uit van FCA’s Global Medium Engine-familie.

Batterijpakket met behoud van binnenruimte

De lithium-ionbatterij van 400 volt, 17 kWh en 96 cellen van de Jeep Wrangler 4xe maakt gebruik van grafietchemie van nikkel-mangaan-kobalt. Het pakket en de bedieningselementen worden onder de stoel op de tweede rij gemonteerd, waar deze wordt beschermd tegen elementen van buitenaf. De stoel op de tweede rij is opnieuw ontworpen, waardoor het onderste kussen naar voren kan worden geklapt voor toegang tot de batterij.

Off-road legend

Het erfgoed van de Jeep Wrangler wordt bepaald door zijn legendarische offroad-capaciteiten. Alle Wrangler 4xe-vermogensmodi zijn beschikbaar wanneer de aandrijflijn wordt overgeschakeld naar 4Lo. De naadloze integratie van elektrisch vermogen in de 4×4-aandrijflijn tilt de Wrangler 4xe naar een nieuw niveau van offroad-prestaties.

Jeep Wrangler
Wrangler 4xe