Ford vestigt wereldrecord en luidt verkoopstart in van nieuwe elektrische Ford Explorer

wereldrecord Ford en verkoopstart elektrische Explorer

Vandaag breekt avonturier Lexie Alford (@LexieLimitless) een nieuw record: zij is de eerste persoon die met een elektrische auto de wereld is rondgereden. Voor dit record gebruikte zij de nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer. Tijdens de finale van Charge Around The Globe maakt Ford de prijzen en specificaties van de nieuwe Explorer bekend. Daarmee is de eerste EV die de wereld rondreed nu ook te bestellen voor klanten die zelf nieuwe avonturen willen beleven.

Onder begeleiding van een konvooi iconische Ford-modellen, hebben Lexie en de nieuwe Ford Explorer de finish van hun recordrit in de Franse badplaats Nice bereikt.

Ford bouwt geen saaie auto’s”, zegt Jim Farley, CEO van Ford, aan de finishlijn. “De nieuwe Explorer belichaamt Fords unieke karakter, net als elke andere auto in dit fantastische konvooi. We zijn trots dat we nu de tweede, volledig elektrische personenauto toevoegen aan ons Europese portfolio. Klanten zullen trots zijn als er een Explorer op hun oprit staat.”

Lexie Alford’s buitengewone reis met de Ford Explorer

De buitengewone reis van Lexie Alford en de Explorer doorkruiste zes continenten, ging door 27 landen en besloeg meer dan 30.000 elektrisch afgelegde kilometers. Deze recordrit bewijst wat er allemaal mogelijk is met een elektrisch aangedreven voertuig, ondanks de lokale stroomstoringen in Afrika, het gebrek aan laadinfrastructuur in de Atacama-woestijn in Chili, de vele onverharde wegen, bergpassen en ijskoude weersomstandigheden.

“De reis van Lexie was de ultieme proefrit voor onze nieuwe Ford Explorer. Zij kreeg te maken met alle weersomstandigheden en wegcondities en moest bij elk denkbaar laadscenario een andere oplossing bedenken”, zegt Martin Sander, General Manager van Ford Model e Europe. “Lexie’s prestatie belichaamt de ‘can do’ mentaliteit van Ford. We hebben niet alleen een prachtige kans gegrepen om onszelf op de proef te stellen, maar ook de wereldwijde laadinfrastructuur. De recordrit bewijst wat je allemaal kunt doen met de nieuwe Explorer. We zijn verheugd dat onze klanten binnenkort zelf op avontuur kunnen gaan.”

Diverse laadoplossingen

De auto die Lexie gebruikte voor haar recordrit was een pre-productieversie van de nieuwe Ford Explorer. Tijdens de reis zijn verschillende laadoplossingen gebruikt, variërend van 2,2 kW wisselstroom stopcontacten tot krachtige snelladers met gelijkstroom en zelfs een mobiele accu. 

Tijdens haar reis kon Lexie onder meer vertrouwen op de MegaConsole – waarin gemakkelijk drie 1,5-liter flessen opgeborgen kunnen worden – een verwarmbare bestuurdersstoel met massagefunctie en SYNC Move infotainment2 met spraakbediening en kantelbaar touchscreen. Deze voorzieningen worden standaard geleverd op zowel de Explorer als de Explorer Premium.

“Zo’n grote afstand afleggen, mensen uit zoveel verschillende culturen te ontmoeten en zoveel verschillende landen te doorkruisen, was een fantastisch maar ook loodzwaar avontuur.”, zegt Lexie, die het record ‘jongste persoon die alle landen ter wereld heeft bezocht’ al op haar naam had staan. “Het was een voorrecht dat Ford mij deze buitengewone auto heeft toevertrouwd, die de afgelopen zes maanden mijn huis is geweest.”

Alle uitvoeringen zijn per direct te bestellen. Leveringen starten in september dit jaar, behoudens de Standard Range RWD die vanaf het eerste kwartaal 2025 geleverd zal worden.

De prijzen van de nieuwe Ford Explorer beginnen bij € 41.450 voor de Standard Range RWD. De uitvoering met 602 km rijbereik, de Extended Range RWD, is te bestellen vanaf € 45.950.