Geheel nieuwe, volledig elektrische Ford E-Transit Custom

volledig elektrische Ford E-Transit Custom

Ford Pro introduceert de geheel nieuwe E-Transit Custom. Met deze nieuwe bestelauto kunnen kleine en middelgrote ondernemingen hun wagenpark van cruciale 1-tons bestelauto’s elektrificeren. Daarmee kunnen kmo’s een ongekend hoog productiviteitsniveau bereiken.

Ontwikkeld rondom innovatieve oplossingen

Ford heeft de E-Transit Custom vanaf de basis ontwikkeld rond innovatieve, op feedback van klanten geïnspireerde, oplossingen. De nieuwe bestelauto combineert geavanceerde technologie voor elektrische auto’s met het digitale en fysieke software- en dienstenplatform van Ford Pro. Daarmee kunnen bedrijven hun gebruikskosten verlagen, effectiever werken en eenvoudiger overstappen op elektrische mobiliteit.

Efficiënte, volledig elektrische aandrijflijn

De efficiënte, volledig elektrische aandrijflijn biedt een actieradius van maximaal 329 kilometer. Zonder beperking neemt hij genoegen met onderhoud eens in de twee jaar. Dat zorgt ook voor lagere gebruikskosten. De nieuwe E-Transit Custom heeft een laadvermogen tot 1.147 kg, een lagere laadvloer en een verbeterde toegang tot de laadruimte. Daarnaast heeft hij een toonaangevend maximaal toegestaan aanhangergewicht van 2.300 kg.

Ford E-Transit custom

De Ford E-Transit Custom wordt geassembleerd in de ultramoderne fabriek van Ford Otosan in Turkije. Het nieuwe model past in het assortiment elektrische bestelauto’s tussen de grotere E-Transit. Hiervan werden er vorig jaar nog vijf keer zoveel verkocht als van zijn naaste concurrent.

Laadoplossing voor thuis

Om zakelijke klanten die ’s nachts thuis willen opladen te helpen, omvat de nieuwe geïntegreerde thuislaadoplossing van Ford Pro deskundig advies en training. Ook bevat de thuislaadoplossing van Ford Pro installatie en onderhoud van een aangesloten wallbox. Ook software om het plannen van en betalen voor opladen eenvoudig te maken hoort erbij. Vanaf deze zomer rolt Ford Pro deze thuislaadoplossing vanuit het Verenigd Koninkrijk uit naar de belangrijkste Europese markten.

Met speciale Ford Pro Charging Software kunnen gebruikers het opladen plannen tijdens het goedkopere nachttarief, indien beschikbaar, om de gebruikskosten te helpen verlagen. Met de 11 kW AC 3-fase boordlader in de E-Transit Custom is de batterij in zeven uur en drie kwartier volledig opgeladen.

Meerdere chauffeurs

Bedrijven met meerdere chauffeurs die thuis opladen, kunnen de Ford Pro Telematics-software gebruiken om eenvoudig het energieverbruik van het wagenpark bij te houden. Ook is de vergoeding voor elke chauffeur afzonderlijk te zien op basis van een vast tarief per kWh. Bovendien biedt het systeem centrale bediening van Remote PreConditioning om de batterij en de cabine tijdens het opladen te verwarmen of te koelen om de actieradius te optimaliseren. Voorts geeft het systeem waarschuwingen weer als de batterij niet oplaadt als dat zou moeten. Medewerkers kunnen ook de ‘gezondheidstoestand’ en de laadstatus van hun auto controleren via Ford Pro Telematics Drive – de bijbehorende app voor Ford Pro Telematics9 – of via FordPass10 als er maar één auto in gebruik is.

Geoptimaliseerde elektrische aandrijflijn

Ford Pro rust elke E-Transit Custom uit met een batterij van 65 kWh, voor een actieradius van maximaal 329 kilometer. De E-Transit Custom is de eerste elektrische auto ooit die is voorzien van warmtepomptechnologie met dampinjectie om het interieur te verwarmen en te koelen. Dit nieuwe systeem, standaard in alle E-Transit Customs, is ontwikkeld om een hogere energie-efficiëntie te bereiken voor een optimaal rijbereik. Regeneratief remmen maakt rijden met één pedaal mogelijk, voor comfortabeler rijden in de stad en verhoogde efficiëntie.

Digitale ervaring en software

Elke Ford E-Transit Custom is uitgerust met een liggend 13” touchscreen dat voor extra gebruiksgemak naar de bestuurder is gericht. Het scherm is uitgerust met het geavanceerde SYNC 4-communicatie- en infotainmentsysteem van Ford en een 5G-modem voor connectiviteit met de Ford Pro-technologie.

Ruim dertig aparte modules in de E-Transit Custom kunnen draadloze software-updates ontvangen. Die kunnen de voertuigprestaties helpen verbeteren, kwaliteitsupgrades leveren, bestaande functies bijwerken en nieuwe functies en mogelijkheden toevoegen. De meeste updates zijn binnen twee minuten voltooid en kunnen worden gepland om downtime te voorkomen.

Voor kleine bedrijven die willen elektrificeren, maar met gebruiksscenario’s die niet geschikt zijn voor volledige elektrificatie, biedt Ford Pro de Transit Custom PHEV. De Transit Custom PHEV kan in stadscentra ook puur elektrisch rijden. Voor langere snelwegritten wordt deze aangedreven door een benzinemotor. Zijn aandrijflijn is vergelijkbaar met die van de Ford Kuga Plug-In Hybrid – de afgelopen drie jaar de bestverkochte PHEV in Europa – en combineert een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor met een (bruikbare) batterij van 11,8 kWh en Pro Power Onboard. Het vermogen bedraagt 171 kW (233 pk). De puur elektrische actieradius is maximaal 55 kilometer.

De Ford E-Transit Custom-modellen verschijnen begin 2025. Houd onze website en social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.

volledig elektrische Ford E-Transit Custom