De volgende stap in duurzaam afvalbeheer: unieke elektrische Peugeot E-Expert

de volgende stap in duurzaam afvalbeheer

Stellantis en Dubbeldam Groep zetten met de ontwikkeling van de allereerste elektrische Peugeot E-EXPERT met unieke veegvuilopbouw en zijbelader de volgende stap in duurzaam afvalbeheer. Beide partijen kijken dankzij dit voertuig vol vertrouwen naar de toekomst van duurzaam afvalbeheer, waarbij elektrische voertuigen een cruciale rol spelen in het verminderen van de milieu-impact binnen stedelijke mobiliteit. De Peugeot E-EXPERT met veegvuilopbouw en zijbelader van Dubbeldam Groep is per direct te bestellen.

Duurzaam alternatief voor traditionele huisvuilwagen

Peugeot streeft naar het grootste aanbod van elektrische modellen van alle volumemerken in Europa. Het doel is om vanaf 2025 van elk model een elektrische versie aan te bieden en vanaf 2030 als 100% elektrisch merk te opereren in Europa. De introductie van deze elektrische Peugeot E-EXPERT met unieke veegvuilopbouw en zijbelader, die in samenspraak met Dubbeldam Groep is ontwikkeld, vormt een volgend hoofdstuk in de elektrificatiestrategie van Peugeot en draagt bij aan de verduurzaming van afvalbeheer.

Uiterst geschikt voor drukke binnensteden

Bovendien speelt deze Peugeot E-EXPERT in op de behoefte van gemeenten om bij de afvaldienst duurzamere voertuigen in te zetten, in het bijzonder in drukke binnensteden waar steeds vaker sprake is van lage-emissiezones. De kleine draaicirkel van slechts 12,4 meter komt uitstekend van pas in krappe binnensteden. Dankzij de plaatsing van de batterij onder de vloer heeft deze geen invloed op de laadcapaciteit of het volume. Dat maakt de E-EXPERT perfect geschikt voor deze opbouw.

De volgende stap

Keuze uit twee batterijen

De elektrische Peugeot E-EXPERT is verkrijgbaar in twee batterijversies: 50 kWh en 75 kWh. De versie met 50 kWh-batterij biedt een actieradius tot 224 kilometer (WLTP). De 75 kWh-batterij biedt een actieradius tot 350 kilometer (WLTP), waardoor hij nog veelzijdiger is. Om de actieradius te maximaliseren, is de nieuwe Peugeot E-EXPERT uitgerust met een regeneratief remsysteem met drie niveaus van intensiteit die met behulp van flippers achter het stuurwiel zijn in te stellen.

Opladen

Standaard beschikt de Peugeot E-EXPERT over een 3-fasen 11 kW-boordlader, terwijl een 22 kW-boordlader optioneel is. DC-snelladen kan met een vermogen tot 100 kW. Het opladen van de 50 kWh-batterij duurt met DC-laden 38 minuten en 45 minuten voor de 75 kWh-versie, beide tot 80% acculading. Voor de aandrijving zorgt een elektromotor met een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Er is keuze uit drie rijmodi: ‘Eco’ voor maximaal bereik, ‘Power’ voor maximale prestaties en ‘Normal’ voor veelzijdig gebruik.

Uitgebreide line-up

De nieuwe Peugeot E-EXPERT is verkrijgbaar in verschillende carrosserievarianten: Als gesloten bestel met een standaard lengte (L1) van 4,98 meter of als verlengde versie (L2) van 5,33 meter, als dubbele cabine L1, dubbele cabine L2 met vijf of zes zitplaatsen, als platform-cabine en als combi L1 of L2 met negen zitplaatsen. Deze Peugeot E-EXPERT met unieke veegvuilopbouw en zijbelader betreft een platform-cabine.

de volgende stap