Veilig op de weg met Road Sessions via de Peugeot-app

Veilig op de weg

Muziek brengt mensen in beweging, óók in de auto. Afhankelijk van het nummer dat wordt afgespeeld, gaan (vooral jonge) bestuurders vaak onbewust sneller of langzamer rijden. In Europa neemt het aantal ongevallen in het verkeer toe* en statistisch gezien lopen jonge bestuurders het grootste risico hierbij betrokken te raken. Met de nieuwe, innovatieve app ‘Road Sessions’ speelt PEUGEOT daarop in. De applicatie mixt realtime muziek en stimuleert daarmee verantwoord rijgedrag. Volgens een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC) blijkt namelijk dat het aantal verkeersslachtoffers al aanzienlijk zou verminderen als bestuurders slechts 1 km/u langzamer rijden.

Road Sessions-app

PEUGEOT is ervan overtuigd dat muziek een positieve rol kan spelen bij het bevorderen van de verkeersveiligheid. Daarom lanceert het merk in Nederland de Road Sessions-app. De applicatie mixt realtime muziek om (jonge) bestuurders te stimuleren tot verantwoord rijgedrag. De app baseert zich onder meer op het luistergedrag in de auto en past de muziek aan om de bestuurder te stimuleren zijn of haar rijgedrag te verbeteren en snelheid te matigen wanneer nodig. PEUGEOT hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en het aantal slachtoffers te verkleinen.

Road Sessions maakt ook gebruik van data over het rijgedrag van de bestuurder, de geolocatie, de navigatiedata en de geldende snelheidslimiet. Op basis daarvan mixt de app in realtime de muziek. De app herkent variabelen in de muziek die ervoor zorgen dat veel bestuurders onbewust sneller gaan rijden, zoals het tempo, de dansbaarheid, het volume en de energie die dat geeft. Vervolgens past de app de muzieknummers aan, bijvoorbeeld in overeenstemming met de snelheidslimiet.

Muziekplatform

De app bevat ook een samengestelde sessie van de bekende DJ en producer Tom Trago. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om uitsluitend zijn muziekselectie te beluisteren tijdens hun rit. PEUGEOT nodigt ook andere Europese DJ’s uit om met sessies te komen en daarmee zowel hun muziek als veiliger rijden te promoten. Het merk wil de Road Sessions-app ontwikkelen tot een platform waarop muziekliefhebbers hun favoriete nummers kunnen delen en nieuwe tracks kunnen ontdekken.