Twee overwinningen voor Ford Pro

Twee overwinningen Ford Pro

Ford Pro heeft een dubbele overwinning in de wacht gesleept. De volledig nieuwe Transit Custom en Ranger pick-up zijn uitgeroepen tot respectievelijk International Van of the Year en International Pick-up of the Year. Het is al de derde keer dat Ford Pro beide onderscheidingen in hetzelfde jaar in ontvangst mag nemen, na de dubbele overwinningen in 2013 en 2020. Dat heeft nog geen andere fabrikant Ford nagedaan.

Transit Custom: International Van of the Year

Een vakjury van 25 bedrijfswagenjournalisten riep de nieuwe Transit Custom uit tot International Van of the Year 2024. De nieuwe generatie van deze marktleider werd eerder dit jaar geïntroduceerd en biedt het meest brede uitvoeringenaanbod tot nu toe. Nieuw zijn unieke, digitale en klantgerichte functies zoals een 5G-modem voor supersnelle connectiviteit, een kantelbaar stuurwiel en Delivery Assist dat meer dan twintig seconden per tussenstop bespaart en de productiviteit van zijn voorgangers nog eens vergroot.

Ranger: Pick-up of the Year

Na zware on- en offroad-tests door de jury eerder dit jaar in Griekenland is de Ford Ranger2,6 voor de derde keer onderscheiden met de International Pick-up Award – een nieuw record.

De Ranger is het ‘meest wereldwijde’ Ford-model: ontworpen en ontwikkeld door de werknemers van het Ford ontwikkelingscentrum in Australië, geproduceerd in zes Ford-fabrieken op vier continenten en geliefd bij klanten over de hele wereld. In Europa is de Ranger de afgelopen acht jaar de bestverkochte pick-up. Het model is zelfs goed voor de helft van alle Europese pick-upverkopen.

Het nieuwe model heeft verbeterde offroad-capaciteiten, verfijnde prestaties op de weg en een ongeëvenaard aanbod aan connectiviteit en technologie. Recentelijk kondigde Ford Pro de Ranger Plug-in Hybrid aan – de eerste plug-in hybride pick-up van Europa – die elektrische aandrijving combineert met de krachtige veelzijdigheid van de Ranger.