Transit Courier enige bedrijfswagen met Platinum beoordeling

Platinum beoordeling Transit Courier

Volgens Euro NCAP – de onafhankelijke autoriteit op het gebied van veiligheid – pakken aanrijdingen waarbij bedrijfswagens zijn betrokken vaak ernstiger uit voor de voertuigen van de tegenpartij bij frontale en kop-staartbotsingen. Een groot percentage van de ongelukken is te wijten aan verlies van controle over het voertuig. 

Daarom is het zo belangrijk dat bedrijfswagens worden uitgerust met geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (advanced driver assistance systems: ADAS) die de gevolgen van dergelijke ongelukken kunnen helpen voorkomen of beperken.

Ford Transit Courier

De Transit Courier scoorde maximale punten voor de technologie Lane Keeping System3 en het Blind Spot Information System3. Er werd ook een perfecte score behaald voor snelheidsregelsystemen, waaronder Intelligent Speed Assist3. Bovendien gaf Euro NCAP een eervolle vermelding voor het hoge niveau van de ADAS-functies waarmee de Courier standaard is uitgerust.

De Platinum-beoordeling geldt voor alle versies van de Transit Courier in de N1-categorie, waaronder de benzine- en dieselmodellen geproduceerd door de Ford Otosan Craiova-fabriek in Roemenië en de elektrische E-Transit Courier 4,5, waarvan de productie volgend jaar begint.

De Transit Courier is niet de enige bedrijfswagen van Ford Pro met een begeerde Euro NCAP-award. De Transit 6– en Transit Custom 7-modellen behaalden in 2021 de Gold-status, net als de elektrische E-Transit 8 vorig jaar.