Het is tijd voor de zomerbandenwissel

Zomerbandenwissel

Het lijkt nog even te duren met het koude en regenachtige weer van de afgelopen dagen, maar langzaam komt de lente in het vooruitzicht. Voor uw auto betekent dit dat de zomerbandenwissel voor de deur staat. Het algemene advies voor de bandenwissel is om deze bij 7 °C te wisselen. Meestal stijgt de gemiddelde temperatuur eind maart tot deze temperatuur, echter is het Nederlandse weer onvoorspelbaar. Vraag daarom dus op tijd een bandenwissel aan. Gezien de drukte in onze werkplaatsen, is het belangrijk om op tijd een afspraak te maken.

Zomerbanden aan vervanging toe

Hebben uw zomerbanden hun beste tijd gehad? Het is belangrijk dat uw zomerbanden voldoende profiel hebben, maar ook de juiste banden maken een verschil. Als uw zomerbanden aan vervanging toe zijn, kunt u rekenen op ons deskundig advies.

Bandenwissel inclusief opslag

Heeft u geen ruimte om zelf uw winterbanden op te slaan? Bij ons bandenhotel kunt u ze veilig en onder ideale omstandigheden opslaan. Daarnaast worden de banden tijdens iedere wissel grondig geïnspecteerd zodat u zeker weet dat u veilig en met maximaal comfort de weg op gaat.

Te late bandenwissel

Bij een te late bandenwissel slijt uw band sneller. Een verminderd profiel vergroot niet alleen de kans op een lekke band, maar ook op een boete als u niet voldoet aan de wettelijke eis (niet minder dan 1,6mm). De remweg is ook veel langer. Hoe hoger de temperatuur, hoe langer uw remweg wordt. Uw veiligheid op de weg begint met goede banden, laat dus uw banden op tijd wisselen.