Stijlvolle allrounder: de nieuwe Opel Vivaro

Opel Vivaro

Opel presenteert de nieuwe Opel Vivaro: een allrounder met een stijlvol uiterlijk. Voor het eerst is de Vivaro – net als de personenauto’s van Opel – voorzien van het kenmerkende Opel Vizor-familiegezicht dat naadloos overloopt in de optionele LED-koplampen. 

Nieuwe features

De Vivaro – die zijn kwaliteiten en veelzijdigheid allang heeft bewezen – maakt het leven van ondernemers nu nog gemakkelijker dankzij allerlei nieuwe features. Er zijn in totaal achttien geavanceerde assistentiesystemen beschikbaar, waaronder Dynamic Surround Vision (binnenkort). De nieuwe cockpit van de Opel Vivaro is ook voorzien van nieuwe infotainmentsystemen gebaseerd op het Snapdragon® Cockpit Platform van Qualcomm Technologies2: twee 10-inch beeldschermen en draadloze smartphoneconnectiviteit bieden tal van personaliseringsmogelijkheden.

100% elektrisch

Met de nieuwe, 100% elektrische Vivaro Electric zet Opel zijn elektrificatie-offensief voort. Deze versie is moderner en duurzamer dan ooit en biedt een grotere actieradius tot 350 kilometer (WLTP1). Uniek in dit segment is de zogeheten e-Power Take-Off Unit, waarmee de batterij van de Vivaro Electric ook andere elektrische apparaten van stroom kan voorzien. Verder komt de nieuwe Opel Vivaro er ook met doorontwikkelde brandstofcel-aandrijving (HYDROGEN). Ondernemers kunnen dus kiezen welk type aandrijflijn het best past bij het bedrijf.

Stijlvol, geëlektrificeerd en praktisch: nieuwe Vivaro verenigt de kwaliteiten van personenauto’s en bedrijfswagens

Veelzijdig, praktisch en aantrekkelijk

De nieuwe Opel Vivaro is niet alleen veelzijdig en praktisch, hij ziet er ook aantrekkelijk uit. De lichte bedrijfswagen is nu – net als de compactere Opel Combo – voorzien van het karakteristieke Opel Vizor-merkgezicht. De Vizor loopt over de gehele voorzijde en omvat ook de koplampen en het Opel-logo.

De Vivaro Electric is er met een batterij van 50 kWh of 75 kWh. Met de 75 kWh-batterij is een actieradius tot 350 kilometer (WLTP) mogelijk zonder laadstop – ruim 20 kilometer méér dan voorheen. Om bijzonder energiezuinig rijden mogelijk te maken, is de Vivaro Electric uitgerust met een regeneratief remsysteem dat op drie niveaus is in te stellen via schakelpeddels achter het stuur. Met de standaard 11 kW-boordlader is de batterij snel op te laden. Aan een 100 kW DC-snellaadstation is een stop van zo’n 38 minuten (50 kWh) of 45 minuten (75 kWh) voldoende om de batterij van 5 tot 80% op te laden.

Veelzijdig ‘werkpaard’

Bovendien zijn de opbergruimtes rond het instrumentenpaneel en in de middenconsole groter dan voorheen, zodat de dagelijkse benodigdheden gemakkelijker zijn op te bergen. Ook dit maakt de nieuwe Vivaro tot een veelzijdig ‘werkpaard’. Hij biedt bovendien het comfort en de wegligging die vergelijkbaar zijn met die van een personenauto, wat de tijd achter het stuur aangenamer en ontspannener maakt. De nieuwe Opel Vivaro en Vivaro Electric zijn binnenkort te bestellen.

Opel Vivaro Electric