Snelle reactie in de Ford Mustang Mach-e

Snelle reactie

Wanneer Marek Lowicz-Brady zijn London Ambulance Service-uniform aantrekt voorafgaand aan een twaalf uur durende dienst als paramedicus die solo in een snel reagerende auto werkt, heeft hij geen idee wat hij kan verwachten. Zoals elke grote stad, is Londen een plaats waar op elk moment van alles kan gebeuren. Verder moet hij bereid zijn om in een fractie van een seconde beslissingen te nemen die een leven kunnen redden.

Om incidenten zo snel mogelijk te bereiken, worden door paramedici van de London Ambulance Service 42 Fast Response Unit (FRU)-voertuigen gebruikt. Dit zijn allemaal speciaal aangepaste Ford Mustang Mach-E elektrische voertuigen. Marek gebruikt er zo een en neemt het grootste deel van de uitrusting uit een ambulance mee terwijl hij de wendbaarheid en prestaties van de Mustang Mach-E gebruikt om door het stadsverkeer te snijden.

SYNC-integratiemodule

Ford-ingenieurs brachten tijd door met het bezoeken van blauwlichtdiensten om erachter te komen wat het personeel echt van een auto wilde. Een belangrijke klacht was de hoeveelheid extra apparatuur die nodig was op de voorruit of op het dashboard. Deze geeft informatie voor zaken als navigatie en de multi-dataterminal over de oproepen waar ze naartoe gaan.

De oplossing was een SYNC-integratiemodule, ontwikkeld door het Digital Integration Services Team van Ford Pro, waarmee het SYNC-scherm van het voertuig kan overschakelen van het normale klantbeeld naar een invoerweergave van de ambulancedienstcomputer in de kofferbak, waardoor paramedici de informatie krijgen die ze nodig hebben over de baan waar ze naartoe gaan en hoe ze daar kunnen komen. Dit vermindert de rommel in het voertuig, biedt een groot schermbeeld en is aanzienlijk kosteneffectiever dan het toevoegen van extra apparatuur. Het betekent ook dat er geen extra gaten in het dashboard hoeven te worden gesneden en dat het gemakkelijk kan worden verwijderd aan het einde van de gebruiksduur van het voertuig.

Ambulancedienst Londen

London Ambulance Service streeft naar een vloot van hulpdiensten met de laagst mogelijke uitstoot, en de Ford Mustang Mach-E is een integraal onderdeel van de manier waarop ze dat willen doen.

Ze hebben momenteel al meer dan 40 Mustang Mach-E-auto’s in gebruik als Fast Response Units, gekozen vanwege hun evenwicht tussen snelheid, wendbaarheid en een actieradius die de volledige dienst van 12 uur kan volhouden.