Prijzen nieuwe Opel Astra Sports bekend

Opel Astra Sports

Amsterdam. Opel breidt zijn elektrische gamma steeds verder uit. Ook de Astra Sports Tourer is nu te bestellen met volledig elektrische aandrijving. Prijzen beginnen bij 41.499 euro, wat zich vertaalt in een netto bijtelling vanaf 217 euro.

Twee uitvoeringen

Net als de Opel Astra Electric staat ook de Astra Sports Tourer Electric garant voor een opwindende rijervaring en een gedurfd, puur design. De Astra Sports Tourer Electric is er in twee uitvoeringen: de riant uitgeruste basisuitvoering en de Astra Sports Tourer Electric GS. De basisversie van de Astra Sports Tourer Electric is net als de vijfdeurs Astra Electric standaard al voorzien van tal van elektronische rijhulpsystemen, waaronder botswaarschuwing met automatische remingreep en een uitgebreid infotainmentsysteem. Verder is de GS-uitvoering voorzien van automatische snelheidsassistentie met stopfunctie en Intelli-Vision 360o-camera.

Vijf aandrijfvarianten

Met de Electric-versie biedt nu ook de Astra Sports Tourer keuze uit vijf aandrijfvarianten. Behalve de twee vermogensvarianten van de benzineversie is de Astra Sports Tourer er ook als plug-in hybride in twee vermogensvarianten. Met de volledig elektrische variant biedt de Sports Tourer meer aandrijfkeuze dan ooit. De elektromotor levert een vermogen van 115 kW (156 pk) en een koppel van 260 Nm, al beschikbaar vanaf de eerste aanraking van het stroompedaal. De topsnelheid is begrensd op 170 km/u en de acceleratie van 0 naar 100 km/u vergt slechts 9,3 seconden.

54 kWh batterij, 413 kilometer actieradius

De elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 54 kWh, die goed is voor een actieradius tot 413 kilometer1. Het gemiddelde energieverbruik bedraagt 14,8-15,5 kWh/100 km2. De Opel Astra Electric is geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen tot 100 kW, waarmee de batterij binnen circa 30 minuten tot 80% is op te laden. Bij een AC-laadpunt is de batterij ook snel op te laden met de standaard 3-fasen 11 kW-boordlader.

Prijzen en bijtelling

De Astra Sports Tourer Electric kost in de basisuitvoering 41.499 euro, wat voor zakelijk rijders een netto bijtelling vanaf 217 euro betekent. De Astra Sports Tourer Electric GS staat in de prijslijst voor 44.499 euro – dat houdt een netto bijtelling in vanaf 237 euro. De Astra Sports Tourer Electric voldoet aan de voorwaarden voor de aanschafsubsidie (SEPP) voor particulieren.