Een podium en enkele belangrijke punten voor DS Automobiles op het legendarische circuit van Monaco

podium en belangrijke punten DS Automobiles

Het ABB FIA Formula E World Championship organiseerde dit weekend zijn meest prestigieuze race van het jaar, met de Monaco E-Prix waar zowel coureurs als fans reikhalzend naar uitkeken. Naast de bekende uitdaging om een auto door de vangrails van het bochtige 3,3 kilometer lange stratencircuit te rijgen, presenteerde het vorstendom ook enkele van de grootste hoogtepunten van het jaar, met de klim van Sainte-Dévote naar het beroemde Casino, vervolgens de afdaling naar de haven en het zwembadcomplex.

E-TENSE FE23-auto’s

De twee DS E-TENSE FE23-auto’s, schitterend in hun zwart-gouden ‘Grand Gala’-kleuren, schitterden ook in de kwalificatie. Na de laatste fase van de duels te hebben bereikt, claimde Stoffel Vandoorne de tweede tijd algemeen. Om de prestaties van de Franse premiumconstructeur te onderstrepen, was dit de vijfde keer in acht races dat een aandrijflijn van DS Automobiles op de eerste rij op de grid stond: meer dan welke andere constructeur dan ook. Jean-Éric Vergne was ook meteen op dreef op het legendarische Monegaskische stratencircuit en stond als vijfde op de grid.

Stoffel Vandoorne

De race van Stoffel Vandoorne kende een vliegende start en hij nam de leiding tot net voor een safety car naar buiten kwam als reactie op een ongeval op het zwembadcomplex. Hij zakte een paar plaatsen met de activering van zijn twee aanvalsmodi, maar bleef constant in de strijd om de leiding, net voor zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne. De twee voormalige kampioenen slaagden erin een perfect teamspel te spelen toen een tweede safety car werd ingezet, waardoor de race met twee ronden werd verlengd.

Toen de actie met nog vijf ronden te gaan werd hervat, haalde Vandoorne het meeste uit zijn prestaties om zijn eerste podium met DS Automobiles veilig te stellen. JEV – de houder van het record voor de meeste gescoorde punten in de geschiedenis van de Formule E – eindigde als vierde en scoorde vitale kampioenschapspunten. Al met al was het een uitstekende teamprestatie van de Franse fabrikant.

Na de achtste van 16 races dit jaar staan Jean-Éric Vergne en Stoffel Vandoorne zevende en negende in het rijdersklassement, terwijl DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT vijfde staan in het teamklassement: heel dicht bij het voorlopige constructeurspodium.

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E

  • 113 vluchten
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 49 podia
  • 23 pole posities