PEUGEOT debuteert op VivaTech 2024 met Inception Concept

Inception Concept

Bij zijn eerste optreden op de in Europa toonaangevende techshow VivaTech 2024 (22-25 mei) presenteert PEUGEOT de INCEPTION. Dit is een elektrisch aangedreven conceptauto vol innovatieve technologie, inclusief het revolutionaire Hypersquare stuurwiel.

Allure, Emotion en Excellence

Peugeot geeft hoge prioriteit aan technologische innovatie, waarbij scherp wordt gelet op de behoeften van autorijders en op het bieden van rijplezier. Een duidelijk voorbeeld van die strategie is de i-Cockpit®, die in de afgelopen tien jaar via diverse modelgeneraties is doorontwikkeld naar de huidige, spectaculaire Panoramic i-Cockpit® in de E-3008 en E-5008. Kunstmatige intelligentie van ChatGPT is nu geïntegreerd in de spraakbediening van de PEUGEOT i-Cockpit. En nu zet PEUGEOT opnieuw een technologische stap voorwaarts met het Hypersquare stuurwiel.

Peugeot Inception Concept

De elektrische PEUGEOT Inception Concept, die in 2023 debuteerde op de CES-techshow in Las Vegas en nu voor het eerst te zien is in Europa, valt op door een elegant en lenig uiterlijk en door een interieur waarin de nieuwste generatie van de i-Cockpit® wordt aangevuld met de Hypersquare bediening en besturing.

Hypersquare

Hypersquare vindt zijn inspiratie in de digitale wereld. Deze innovatie maakt rijbeleving en -plezier totaal anders. Het traditionele stuurwiel maakt plaats voor volledig digitale en elektronische controle met gebruikmaking van steer-by-wire technologie. De besturing wordt daardoor meer intuïtief, eenvoudiger en ergonomischer.

Data en Connected Services

Op de stand van PEUGEOT bij VivaTech is ook MOBILISIGHTS aanwezig. Dit bedrijf is onderdeel van Stellantis en richt zich op het gebruik van data van connected PEUGEOT-modellen en andere merken binnen de groep. Om via data een meer gepersonaliseerde rijbeleving te kunnen bieden via innovatieve services en toepassingen en via een ecosysteem met derde partijen. Het doel is om het dagelijks gebruik van de auto voor rijders nog aantrekkelijker en beter te maken, maar wel altijd met toestemming voor het gebruik van de data.

Inception Concept