Peugeot Sport mikt op de eindstreep in de endurance-racerij

Peugeot Sport mikt op eindstreep

Dassault Systèmes en Peugeot Sport, de motorsportdivisie van Stellantis, kondigden vandaag hun samenwerking aan om de aerodynamica van de PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar voor het endurance-raceseizoen 2024 te simuleren en te optimaliseren, en om hoogwaardige elektrische mobiliteit in de motorsport te demonstreren die waarde creëert voor de automerken van Stellantis.

SIMULIA PowerFLOW-applicatie

De SIMULIA PowerFLOW-applicatie van Dassault Systèmes, aangedreven door het 3DEXPERIENCE-platform, werd gebruikt om een virtuele tweeling van het volledige exterieur van de auto te creëren en de aerodynamische effecten van verschillende ontwerpen op prestaties, downforce-generatie en stabiliteit nauwkeurig te voorspellen. Door een naadloze verbinding van zijn ontwerp- en simulatiegegevens in de cloud was Peugeot Sport in staat om ontwerpideeën te evalueren en te optimaliseren. Daarom werden de uiteindelijke ontwerpbeslissingen efficiënter en kosteneffectiever genomen.

FIA World Endurance Championship (WEC)-seizoen 2024

De hybride Hypercar van Peugeot Sport zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (WEC)-seizoen 2024, dat wereldwijd uit negen races bestaat, waaronder de spraakmakende 24 uur van Le Mans. In de categorie Hybrid Hypercar moeten deelnemers zich houden aan strikte ontwerpvoorschriften en hun voertuigen in dezelfde windtunnel testen, wat de sleutelrol van aerodynamica bij het behalen van een concurrentievoordeel onderstreept.

Peugeot Sport gebruikte al de CATIA-toepassingen van Dassault Systèmes voor zijn mechanisch ontwerp en wilde zijn aerodynamicastudies snel opstarten en zijn tests in één virtuele aanpak uitvoeren, voordat de fysieke auto in de tunnel werd getest. Er werden meer dan 10.000 simulaties uitgevoerd met behulp van de oplossingen van Dassault Systèmes, waarbij bijvoorbeeld werd geëvalueerd hoe lucht onder de aandrijflijn, rond de frontsplitter en langs de achterkant zou stromen zonder vleugel.

Peugeot Sport mikt op eindstreep