Peugeot op Shanghai Motor Show, nieuwe 408X en Peugeot Inception

  • ALLURE: met de 408X en PEUGEOT INCEPTION CONCEPT toont het merk PEUGEOT zijn creativiteit in China.
  • EXCELLENCE: de 408X wordt in China geproduceerd in de Dongfeng PEUGEOT-fabriek in Chengdu.
  • EMOTIE: met zijn PEUGEOT i-Cockpit en hybride motoren combineert de 408X rijplezier en efficiëntie.

Een nieuw hoofdstuk in de internationale lancering van de nieuwe PEUGEOT 408: van 18 tot 27 april staat die als 408X* op de Shanghai International Motor Show. Bovendien beleeft ook de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, die PEUGEOT’s visie op de toekomst illustreert, zijn Aziatische debuut op deze show.

 

Net als in Europa is de nieuwe PEUGEOT 408 in Azië een onverwachte en vernieuwende verschijning. Als 408X* is het één van de blikvangers tijdens de 20e Shanghai International Motor Show (Auto Shanghai 2023). De marktintroductie van de 408X in Azië illustreert de mondiale missie van Peugeot. Het merk demonstreert de creativiteit van de ontwerpers en ingenieurs van PEUGEOT: aan de top van het C-segment is het fastback-silhouet zowel in de geschiedenis van het Franse merk als op de huidige wereldwijde automarkt ongeëvenaard. Niet alleen in Europa, maar ook in China en Azië is de PEUGEOT 408X de eerste in zijn soort.

Slimme elektrificatie

De PEUGEOT 408X is een toonbeeld van de uitmuntende techniek. Die is gericht op efficiëntie en slimme elektrificatie. Net als de 408 in Europa heeft de nieuwe PEUGEOT 408X twee hybride motoren van 180 pk en 225 pk, naast de 130 pk sterke PureTech-benzinemotor. De nieuwste generatie van de PEUGEOT i-Cockpit versterkt de beleving aan boord van de 408X, met geavanceerde technologieën die gericht zijn op ultiem rijplezier en gebruiksgemak.

De PEUGEOT 408X wordt geproduceerd in de Dongfeng PEUGEOT-fabriek in Chengdu, in het hart van China. Sinds de PEUGEOT 408X in januari op de Aziatische markt kwam, oogst de auto veel bewondering en interesse bij een groot aantal klanten.

Optimistische toekomstvisie

Op de Shanghai International Motor Show toont PEUGEOT ook voor het eerst de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT in Azië. Deze conceptcar beleefde afgelopen januari zijn wereldpremière op de CES in Las Vegas en is daarna in Europa gepresenteerd. Het studiemodel is de realistische uitdrukking van PEUGEOT’s visie op de toekomst. De designtaal schept het beeld van een katachtige en aantrekkelijke houding, van een revolutionair interieur en belooft een ongekende rijbeleving. De PEUGEOT INCEPTION CONCEPT luidt een nieuw tijdperk voor het merk in en belichaamt de visie van het merk voor zijn toekomstige elektrische voertuigen.

Linda Jackson, CEO van het merk PEUGEOT, op de Shanghai International Motor Show: “De PEUGEOT 408X is, net als de PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, het perfecte bewijs van PEUGEOT’s innovatievermogen. Op overduidelijke wijze illustreren deze modellen van PEUGEOT de drie waarden van het merk: Allure, Emotion, Excellence. Met hun spectaculaire uiterlijk zetten deze twee auto’s PEUGEOT in een bijzonder aantrekkelijk daglicht bij hun introductie aan Chinese klanten.”

 

*De nieuwe PEUGEOT 408 heet in China 408X, want in het Chinese PEUGEOT-gamma bestond al een model met de naam 408.