De Peugeot e-Routes Planner

Peugeot e-Routes Planner

De Peugeot e-Routes Planner maakt elektrisch reizen makkelijk! Bij lange ritten met een 100% elektrische auto zal je één of meerdere keren op moeten laden om je bestemming te bereiken. Daarom heeft Peugeot e-Routes ontwikkeld. Deze planner vertrouwt op een complex geheel van gegevens om je te helpen je reistijd te optimaliseren. 

Waarom een planner gebruiken?

Om de voordelen van het plannen van je reis met een elektrische auto te begrijpen, moet je weten dat meerdere factoren je reistijd over lange afstanden kunnen bepalen:

  • Het type weg
  • De gemiddelde snelheid op je route
  • Verkeersdrukte
  • DC-oplaadsnelheid
  • De oplaadcurve van je auto
  • De beschikbaarheid van laadstations onderweg

Al deze elementen zijn variabelen en kunnen dus onderweg veranderen. Als je ze zelf berekent, loop je het risico een fout te maken of bepaalde factoren over het hoofd te zien. De planner is daarom een hulpmiddel van onschatbare waarde.

 

Werkingsprincipe

Het werkingsprincipe is zowel eenvoudig als complex. e-Routes is gebaseerd op een krachtig routing algoritme. Het analyseert voortdurend de gegevens van het voertuig en het met e-Routes verbonden navigatiesysteem om een betrouwbare, gepersonaliseerde planningsoplossing te bieden. Het maakt realtime, aanpasbaar beheer van ritten en opladen mogelijk. 

Installatie

Om de Peugeot e-Planner te gebruiken, dien je de app ”e-ROUTES by Free2move Charge” te downloaden. Log in met je MyPeugeot-login en koppel je voertuig. Gebruik e-Routes vervolgens rechtstreeks op je smartphone of als ”Mirror Screen” (via Apple CarPlay of Android Auto) op het scherm van je auto. Het vertelt hoeveel stops je moet maken en hoe lang. Nu kun je met een gerust hart op weg!

Hier kun je de MyPeugeot app downloaden:

download via google play download via ios