Peugeot E-3008 winnaar Red Dot Award 2024

Peugeot E-3008 winnaar

PEUGEOT heeft opnieuw de Red Dot Award voor uitmuntend design ontvangen: de nieuwe PEUGEOT E-3008 overtuigde het internationale panel van 39 juryleden in de categorie “Product Design” met zijn dynamische fastback-silhouet, nieuwe gemoderniseerde voorkant en uitgebreide uitrusting. De voorganger van de PEUGEOT 3008 ontving in 2017 ook de Red Dot Award. Het was de negende keer dat PEUGEOT deze felbegeerde designprijs in ontvangst mocht nemen.

Nieuwe voorkant, zwevende achterspoiler en hoogwaardige, moderne uitrusting

De PEUGEOT E-3008 onderscheidt zich door zijn nieuwe, moderne en efficiënte exterieurdesign. Chromen onderdelen zijn verwijderd ten gunste van gelakte exemplaren: Meteor Grey op de voor- en achterbumper, Orbital Black op de spiegelkappen en het onderste gedeelte.

Voor de PEUGEOT E-3008 werd een nieuwe voorkant ontworpen, met onder meer een volledig nieuw ontwerp van de koplampen en de grille rond het PEUGEOT-embleem. Het kleurverloop integreert deze kenmerken naadloos in de carrosserie. De compacte koplampen met nieuwe Pixel LED-technologie (standaard voor GT) zijn ondergebracht in een slanke, stijlvolle bekleding en passen de lichtbundel automatisch aan de wegomstandigheden aan, waardoor een optimale zichtbaarheid wordt gegarandeerd.

Peugeot Panorama i-Cockpit®

De nieuwe PEUGEOT E-3008 is het eerste model van het merk dat is uitgerust met de nieuwe PEUGEOT Panorama i-Cockpit®. Het zwevende 21-inch gebogen HD-panoramadisplay zorgt voor een spannend en verfijnd visueel effect aan boord en integreert het digitale instrumentenpaneel en het grote centrale touchscreen. De LED-sfeerverlichting kan worden aangepast met acht verschillende kleuren en wordt weerspiegeld door een elegante sierlijst van echt aluminium die zich uitstrekt over het dashboard en over de portieren.

Red Dot Award 2024

In 2024 werden ingezonden producten uit 60 landen beoordeeld in 51 wedstrijdcategorieën. De juryleden kenden de prijs “Red Dot” of “Red Dot: Best of the Best” toe op basis van de vier kwaliteiten van goed design en de respectievelijke sociaal-culturele achtergrond, professionele focus en ontwerpexpertise. Producten werden niet beoordeeld in concurrentie met elkaar, maar op hun individuele verdiensten.

Over de Red Dot Award

Al meer dan 60 jaar beloont de Red Dot Award innovatief design in de categorieën “Product Design”, “Communication Design” en “Design Concept”. Eenmaal per jaar worden de ingezonden producten, communicatieprojecten, ontwerpconcepten en prototypes beoordeeld door een internationale jury bestaande uit erkende experts uit verschillende vakgebieden.