“Pandelleria”, waar meer Panda’s zijn dan mensen.

  • Pandelleria” is via deze LINK te zien. Om de Pomigliano d’Arco-fabrieksmedewerkers te danken voor hun bijdrage aan het succes van de Panda, is de film tijdens een previewing aan hen getoond.
  • De film is opgenomen in Pantelleria, waar meer Panda’s dan mensen zijn, en is een eerbetoon aan het FIAT icoon.
  • Na meer dan 40 succesvolle jaren en bijna 8 miljoen verkochte exemplaren is de Fiat Panda leider in het Europese stadsautosegment en is het de meest verkochte auto in Italië.
  • FIAT’s “shining star” Panda zal de weg naar de toekomst van het merk blijven verlichten.

FIAT eert haar collega’s die werkzaam zijn in de Giambattista Vico fabriek in Pomigliano d’Arco; de productiefaciliteit van de tijdloze Panda. Een van ‘s-werelds bekendste symbolen van ‘Made-In-Italy manufacturing’. Juist zij zijn de ambachtslieden van het succesvolle model dat samen met de eveneens iconische 500, FIAT het Europese leiderschap in het stadsautosegment the city-car segment bezorgt.
Om zijn gemeenschap te betrekken en in het zonnetje te zetten, heeft FIAT de docufilm “Pandelleria” gemaakt die, zoals de titel al doet vermoeden, werd opgenomen in Pantelleria, het Siciliaanse eiland dat beroemd is om zijn naturalistische schoonheid en ook omdat het de plaats is met de hoogste dichtheid van Panda’s ter wereld.

Olivier Francois, FIAT CEO en Stellantis Global CMO, stated, “Na 43 jaar is de Fiat Panda de meest verkochte stadsauto in Europa en het meest verkochte voertuig in Italië. Daar scoort hij een briljant marktaandeel van 8% op de totale markt, wat aanzienlijk bijdraagt aan de prestaties van Stellantis in het land. Om dit echte symbool van Made-In-Italy productie te vieren en de werknemers van de ongelooflijke fabriek in Pomigliano d’Arco te bedanken, hebben we de docufilm “Pandelleria” gemaakt. Een volledige preview is een week geleden getoond aan alle werknemers als teken van dankbaarheid: ze hebben ongelooflijk veel passie en professionaliteit in hun werk gestopt om ervoor te zorgen dat het succes van Panda blijft doorgaan.”

De docufilm speelt zich af in het midden van de Middellandse Zee, waar Panda’s van alle leeftijden, configuraties en kleuren over het hele eiland rijden. De 30 minuten durende film toont 14 bewoners van Pantelleria die vertellen over hun liefde voor de drie generaties van de Panda. Onder hen bevinden zich een spirituele gids, een imker, een boer, een monteur, een priester en een muzikant. Allen verenigd door hun liefde voor het eiland en voor de Fiat Panda, die hen helpt bij hun dagelijkse activiteiten dankzij zijn veelzijdigheid en functionaliteit. Hun verhalen zijn een voorbeeld van de “Panda-mensen” die dit voertuig hebben gekozen en liefgehad vanwege zijn eenvoud en betaalbaarheid. Een leuke en surrealistische reis om de inwoners van deze kleine gemeenschap en hun band met het FIAT-icoon te ontdekken.

De docufilm werd bedacht door de agentschappen van Publicis Groupe, Leo Burnett en Publicis Sapient, en geproduceerd door Twister Film met de regie van de beroemde documentarist Giovanni Troilo (bekend van “Power of Rome” en “Vesuvio of: How They Learned to Live Between Volcanoes”).

“Giambattista Vico” Stellantis fabriek in Pomigliano d’Arco
Het is een van de meest geavanceerde productiesites van de Groep, die in 1972 in gebruik werd genomen en waar vanaf 2011 de Fiat Panda wordt geassembleerd. Een symbool van Made in Italy, gevestigd in Pomigliano d’Arco, in de buurt van Napels. Het industriële complex heeft talrijke internationale prijzen gewonnen en blijft zich inspannen om de milieu-impact van de productie te verminderen via voortdurende verbeteringen, waaronder een verantwoord energie- en waterverbruik en een kwaliteitsvol lucht- en afvalbeheer.

 

Turijn, 6 maart 2023