Waar je op moet letten tijdens een proefrit

tips tijdens een proefrit

Een proefrit maken is een essentieel onderdeel van het aankoopproces van een nieuwe auto. Het stelt je in staat om de prestaties, het comfort en de algehele rijervaring van de auto te beoordelen voordat je een beslissing neemt. Je kunt hier gemakkelijk en snel online een proefrit aanvragen.

Hier zijn een aantal belangrijke punten om op te letten tijdens een proefrit:

Comfort en rijpositie

Belangrijk is dat de stoelen comfortabel genoeg zijn en dat je een goede rijpositie hebt. Vooral bij het rijden van lange afstanden is ergonomie en ondersteuning essentieel. Hier zou je misschien niet als eerste aan denken; maar let er ook op dat je gemakkelijk in- en uit kan stappen. 

Prestaties

Om een volledig beeld te krijgen van hoe de auto in verschillende omstandigheden presteert, test je de acceleratie, remmen en bochten. Let hierbij ook op het schakelgedrag, de responsiviteit van de motor en eventuele vertragingen in vermogensafgifte.

Geluid en trillingen

Luister naar eventuele geluiden en let op trillingen tijdens het rijden.

Zichtlijnen

Controleer of je een goed zicht hebt op de weg en of de dode hoeken minimaal zijn. Tijdens het rijden en inparkeren is goed zicht essentieel voor de veiligheid.

Rijgedrag

Beoordeel hoe de auto reageert op verschillende wegoppervlakken en rijomstandigheden. Rijdt de auto bijvoorbeeld nog comfortabel op een minder glad wegdek en bij hobbels? Let op de stuureigenschappen en de responsiviteit van de auto. 

Door aandacht te besteden aan deze onderdelen tijdens een proefrit, kun je een weloverwogen beslissing maken over de geschiktheid van de auto voor jouw behoeften en voorkeuren. Boek snel en gemakkelijk een proefrit online:

boek je proefrit