Opel’s opwindende batterij-elektrische portfolio

Opel's batterij-elektrische portfolio

Wie op zoek is naar de juiste auto voor alledaagse, lokaal emissievrije mobiliteit, hoeft niet verder te zoeken dan het uitgebreide portfolio van Opel. Het Duitse merk biedt al 15 geëlektrificeerde modellen aan, waarvan een groot deel volledig elektrisch. Het portfolio varieert van de kleine Opel Rocks Electric tot de bestsellers Corsa Electric en Mokka Electric tot personenwagens zoals de nieuwe Combo Electric en Zafira Electric. Dit betekent dat Opel alles in zijn gamma heeft, van vierwielers tot ruime personenauto’s – en bovendien is de nieuwe Astra Sports Tourer Electric een van de eerste batterij-elektrische stationwagens op de markt.

Voor elke ondernemer een Opel

Daarnaast kunnen ondernemers bij Opel ook voor bijna elk doel het juiste model vinden. De nieuwe generatie Opel-bedrijfsvoertuigen wordt momenteel gelanceerd, waarbij de Opel Combo Cargo Electric, Vivaro Electric en Movano Electric toonaangevend zijn op het gebied van duurzame transportoplossingen. Ze beschikken allemaal over een toonaangevend assortiment state-of-the-art assistentiesystemen en sluiten geen compromissen op het gebied van laadvolume en capaciteit in het dagelijkse werkleven.

Opel's batterij-elektrische portfolio

Twee bestsellers, vier versies

Opel Corsa

Niet voor niets is de Opel Corsa de afgelopen jaren de populairste kleine auto van Duitsland geweest. Hij maakt indruk met zijn karakteristieke design, waaronder het gezicht van het merk Opel Vizor, ruimte voor maximaal vijf personen en technologieën die elke rit meer ontspannen maken. Bovendien biedt hij lokaal emissievrij rijplezier in twee versies: klanten kunnen kiezen uit twee batterij-elektrische prestatieniveaus. Met de nieuwe 115 kW/156 pk sterke aandrijving en 51 kWh batterij tot 405 kilometer (volgens WLTP) kan tussen laadstops worden afgedekt. Met de 100 kW/136 pk en 50 kWh batterijvarianten tot 357 kilometer (WLTP)) zijn mogelijk. En zelfs wanneer de Corsa Electric moet worden opgeladen, is slechts een korte pitstop nodig. Bij een snellaadstation met gelijkstroom van 100 kW kan 80 procent van de accucapaciteit in ongeveer 30 minuten worden opgeladen. En het bestellen van de bestseller voor kleine auto’s is nu bijzonder de moeite waard – de Corsa Electric is momenteel verkrijgbaar als speciale editie “Ja” in de dynamische GS-look voor een zeer aantrekkelijke prijs van slechts € 29.990 (adviesprijs inclusief btw in Duitsland).

Opel Mokka

Met zijn gedurfde en pure design is de Opel Mokka Electric een buitengewone blikvanger. Naast de beproefde elektrische aandrijving met 100 kW/136 pk en 260 Newtonmeter koppel is hij onlangs ook geïntroduceerd met 115 kW/156 pk en een nieuwe 54 kWh batterij. Dit betekent dat Mokka Electric-rijders in plaats van maximaal 338 kilometer nu tot 407 kilometer kunnen afleggen volgens WLTP zonder lokale uitstoot – een verbetering van 20 procent! Zoals bij alle volledig elektrische Opel-modellen is de batterij in de bodemplaat geïnstalleerd. Op deze manier gaat er geen ruimte verloren in de passagiers- of bagageruimte en staat de Mokka Electric stevig op de weg – voor puur rijplezier met verantwoordelijkheid!

Opel Corsa Electric EV

Elektrische pioniers

Opel Astra Electric

Ook de nieuwste generatie van de bestseller Opel Astra in de compacte klasse zorgt daarvoor. Terwijl veel andere elektrische auto’s beperkt zijn tot 150 km/u of 160 km/u, kunnen de Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric een topsnelheid van 170 km/u bereiken – en hij is aangenaam stil en lichtvoetig. Zowel de vijfdeurs als de stationwagen zijn dankzij hun compacte verpakking echte lichtgewichten in hun segment. Dit zorgt er ook voor dat passagiers in de Astra Electric en de Astra Sports Tourer Electric tot 418 kilometer en 413 kilometer kunnen afleggen (volgens WLTP) respectievelijk zonder te stoppen – en dit alles onder het hoogste niveau van comfort, optioneel met AGR-gecertificeerde ergonomische actieve sportstoelen en een intuïtief bedienbare Pure Panel-cockpit met de nieuwste infotainmenttechnologie en de nieuwste generatie niet-verblindende Intelli-Lux LED Pixel Light.

Opel Astra Sports Tourer Electric

Als een van de eerste volledig elektrische stationwagens op de markt is de Astra Sports Tourer Electric een pionier in zijn segment. Dat het een echte allrounder is die een sportieve styling combineert met lokaal emissievrij rijden, blijkt ook uit zijn laadkwaliteiten: de bagageruimte van de Astra Sports Tourer Electric, die geschikt is voor dagelijks gebruik, werk en reizen, biedt 516 liter laadvolume. Wanneer de stoelen worden neergeklapt, neemt de inhoud toe tot maximaal 1.553 liter. Hij kan niet alleen veilig talloze koffers en werkgerei vervoeren, maar hij kan ook meer volumineuze items zoals transportdozen meenemen. Maar wat de lading ook is, het inpakken van de Astra Sports Tourer Electric is aangenaam eenvoudig dankzij de 60 centimeter lage laaddrempel.

Opel's batterij-elektrische portfolio

Jong, innovatief en individueel: de Opel Rocks Electric

De Opel Rocks Electric is de kleinste batterij-elektrische auto in het portfolio van Opel. Wendbaar, lokaal emissievrij en vooral toegankelijk voor jongeren ouder dan 15 jaar1, is de Rocks Electric het ideale voertuig voor betaalbare individuele mobiliteit. De slimme elektrische vierwieler op instapniveau met plaats voor twee personen en standaard een glazen panoramadak biedt een actieradius tot 75 kilometer die met maximaal 45 km/u kan worden afgelegd. En met een draaicirkel van slechts 7,20 meter kan de 2,41 meter korte en slechts 1,39 meter brede (zonder buitenspiegels) Rocks Electric gemakkelijk krappe bochten nemen of in kleine parkeerplaatsen passen. En de elektrische vierwieler is een onconventionele blikvanger – ook omdat de twee deuren identiek zijn vormgegeven. Het passagiersportier zwenkt zoals gewoonlijk naar voren, terwijl het bestuurdersportier in de tegenovergestelde richting naar achteren zwaait.