OPEL ONTHULT NAAM VAN NIEUWE CONCEPTAUTO: OPEL EXPERIMENTAL

Toonbeeld van Opels visie op de nabije toekomst

Wereldpremière: Opel Experimental debuteert op IAA Mobility in München
Heldere visie: conceptauto inspiratie voor toekomstige productiemodellen
Vernieuwd merklogo: eerste model dat nieuw ‘Blitz’-embleem draagt

Amsterdam. Met de onthulling van zijn naam geeft Opel een eerste voorproefje van een nieuwe conceptauto die komende september zijn wereldpremière beleeft: de Opel Experimental. Voorafgaande aan de presentatie van het conceptmodel tijdens de IAA Mobility, die van 5 tot en met 10 september 2023 in München wordt gehouden, zullen meer details worden vrijgegeven.

“Zoals zijn naam al doet vermoeden, vertaalt de Opel Experimental de toekomstvisie van ons merk. En niet alleen voor een modellijn. Hij laat zien welke koers ons merk de komende jaren zal varen en zal invloed hebben op al onze productiemodellen van de volgende generatie. De conceptauto staat symbool voor wat we met Opel willen bereiken”, aldus Florian Huettl, CEO van Opel.

De Opel Experimental vertegenwoordigt ook de volgende fase in de evolutie van de veelgeprezen ‘Bold and Pure’-designfilosofie, die voor het eerst tot uiting kwam in de Opel GT X Experimental. Het nieuwe conceptmodel vertaalt de verdere aanscherping van het merk binnen Stellantis door de merkpijlers Detox, Modern German en Greenovation nieuw leven in te blazen.

Tevens is de nieuwste creatie van het Design Center in Rüsselsheim het eerste model dat met trots het nieuwe, recent onthulde Opel-logo draagt – de nieuwste interpretatie van het iconische ‘Blitz’-embleem. Het scherpere, zelfverzekerde embleem is prominent in het middelpunt van het kompas geplaatst, wat het belangrijkste grafische ontwerpprincipe van Opel is en als leidraad dient voor het design van de voorzijde, achterzijde en het interieur.

De Opel Experimental zet een lange en succesvolle traditie voort van conceptauto’s ‘made in Rüsselsheim’ – een traditie die begon in 1965 toen Opel als eerste Europese merk een ontwerpstudie presenteerde in de vorm van de legendarische Experimental GT.