Opel Movano: meer dan alleen goederen vervoeren

Opel Movano: meer dan alleen goederen

De Movano is het grootste lid van Opel’s portfolio van lichte bedrijfsvoertuigen. Het stelt normen op het gebied van laadvermogen, laadvolume en toelaatbaar totaalgewicht. Dit maakt het de ideale transporteur voor bijna alle commerciële taken. Maar de Opel Movano kan meer dan alleen goederen vervoeren. Als krachtige en robuuste lastdrager biedt hij ook de ideale voorwaarden voor het ombouwen van campers.

Crosscamp 541

Flexibiliteit is het sleutelwoord in de Crosscamp 541 op basis van Opel Movano. Met een totale lengte van 5,41 meter is de camper ook geschikt voor stadsverkeer en past hij op de meeste parkeerplaatsen. Dankzij het modulaire concept kunnen op één plattegrond tot 14 varianten worden gecreëerd. Een variabel meubelconcept zorgt enerzijds voor woon- en slaapcomfort en biedt anderzijds veel opbergruimte voor fietsen, surfplanken en andere vrijetijds- en sportuitrusting.

Voorin kunnen de bestuurder en voorpassagier genieten van comfortabele draaibare kapiteinsstoelen met armleuningen. Vier open dakbergingen bieden plaats aan klein keukengerei. Wandbekleding in houtdecor zorgt voor een huiselijke sfeer. In het woongedeelte van de Crosscamp 541 worden innovatieve oplossingen gebruikt: in plaats van een vast geïnstalleerd bed bevindt zich een grote slaapbank achter de bestuurder, die in slechts een paar stappen kan worden opgeklapt en ruimtebesparend aan de zijwand kan worden bevestigd. Het kan ook volledig worden verwijderd. Uitgeschoven belooft een tweepersoonsbed van 1,88 bij 1,33 meter een uitstekende nachtrust. Een dubbele rail in de vloer onder de slaapbank, waarin twee optionele stoelen veilig kunnen worden bevestigd, zorgt voor nog meer flexibiliteit. Wanneer ze niet in gebruik zijn, kunnen ze worden opgeklapt en onder de slaapbank worden opgeborgen. Een multifunctionele tafel die ook buiten gebruikt kan worden, maakt het geheel compleet.

Crosscamp 600 en 640

De twee Movano Crosscamp-varianten 600 en 640 zijn nog comfortabeler. Ze bieden elk een zithoek met een tafel en een uitzwenkbare uitbouw in het voorgedeelte, een keuken en badkamer in het midden, en een tweepersoonsbed achterin – dwars geïnstalleerd in de Crosscamp 600 en in de lengterichting in de Crosscamp 640 – met een lattenbodem en een matras van 11 centimeter dik. Naast praktische kasten onder de bedden vergroot een uittrekbare achterbank de opbergruimte nog verder.

Het functionele keukenblok heeft een driepits gasfornuis, een spoelbak met geïntegreerde kraan en een koelkast van 84 liter met vriesvak, waarvan de deur naar de ingang opent, waardoor toegang van binnen en van buiten gemakkelijk mogelijk is. Grote, greeploze lades onder de spoelbak en opberg- en werkbladen bieden veel ruimte tijdens het koken. De compacte, volledig uitgeruste badkamer belooft ook comfort. De rolgordijndeur zorgt voor een ruimtebesparende toegang, terwijl de uittrekbare kraan ook als veelzijdige buitendouche kan worden gebruikt. Boven- en onderkasten bieden veel opbergruimte voor keukengerei; De spiegel in de bovenkast kan ook opzij worden geschoven. Een zijraam en een dakraam zorgen niet alleen voor veel daglicht, maar ook voor een goede ventilatie.

Optionele pop-top voor Crosscamp-campers

Wie nog meer ruimte nodig heeft, kan de varianten 541 en 600 ook uitrusten met een optioneel hefdak. Hierdoor ontstaan er op de bovenverdieping nog twee ruim bemeten slaapruimtes met een lengte tot 2,09 meter en een breedte van 1,43 meter. Voor verlichting ‘s nachts zijn er twee zwanenhalslampen aan boord inclusief een USB-aansluiting voor het opladen van smartphones etc. Bovendien heeft Crosscamp veel extra speciale functies beschikbaar om de vakantie- en vrijetijdscampers op Opel Movano-basis verder te individualiseren.