Opel introduceert Quickguide als online handleiding voor alle modellen

Digitaal naslagwerk biedt veel voordelen ten opzichte van papieren versie

  • Altijd up to date: overzicht van de belangrijkste functies online in de auto
  • Gedetailleerde instructies voor auto en infotainment toegankelijk via QR code
  • ‘Greenovation’: besparing van honderden miljoenen pagina’s aan papier per jaar

Amsterdam. Bij Opel maken papieren gebruikershandleidingen plaats voor digitale versies. Per direct zijn die online beschikbaar voor nieuwe modellen van Opel, zoals onder meer de MokkaGrandland of de Astra en hun elektrisch aangedreven versies. Het is een beknopt digitaal naslagwerk in plaats een honderden pagina’s dik boekwerk. Deze zogenoemde Quickguide bevat een QR-code waarmee de gebruiker desgewenst online toegang krijgt tot uitgebreide digitale gebruikersinformatie over bepaalde functies in de auto.

Quickguide biedt tot 80 procent besparing op papier

Tot dusver zijn de papieren gebruikershandleidingen voor elk Opel-model en voor het infotainmentsysteem al gemaakt van milieubewust materiaal. Voor sommige modellen bestaan die echter uit zo’n 500 pagina’s. In de Quickguide zijn dat er ongeveer 100, wat een besparing van 80 procent op papier betekent. Uitgesmeerd over alle modellen scheelt dat honderden miljoenen papieren pagina’s per jaar.1

Opel speelt hiermee in op een wens van veel klanten die te kennen hebben gegeven minder papier in de auto te willen. Tegelijk is Quickguide veel toegankelijker en gebruiksvriendelijker. De klant vindt de belangrijkste aanwijzingen in een beknopt overzicht en krijgt na het scannen van een QR-code toegang tot de gedetailleerde informatie. Dat kan via computer, tablet of smartphone, en ook via de ‘myOpel app’. Aanvullend zijn er ook instructievideo’s te openen en weer te geven op het scherm van het infotainmentsysteem, zoals in de nieuwe Opel Astra. Deze video’s bieden waardevolle tips over de werking van individuele bestuurdersassistentiesystemen. Oneindig zoeken en bladeren door een papieren handleiding is daarmee verleden tijd en het scheelt ruimte in het dashboardkastje.

 


[1] Geprinte gebruikershandleidingen blijven verkrijgbaar bij de lokale Opel dealer.