De nieuwe Opel Frontera: ruime en plezierige SUV

De nieuwe Opel Frontera

Opel staat aan de start van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle historie van het merk. De fabrikant uit Rüsselsheim toont de eerste beelden van de geheel nieuwe Opel Frontera. Deze SUV is ontwikkeld met een focus op ruimte en rijplezier en komt op de markt met keuze uit elektrische aandrijving en 48V-hybridetechniek.

Opels gedurfde en pure designfilosofie

De nieuwe Frontera heeft een aansprekend ontwerp dankzij een robuuste interpretatie van Opels gedurfde en pure designfilosofie. De unieke proporties en het rechtopstaande silhouet van de voorzijde zorgen voor een functioneel en ruim interieur, met tegelijkertijd een zowel robuuste als moderne en expressieve uitstraling.

De kenmerkende, vleugelvormige achterlichten van Opel hebben bij de Frontera een moderne interpretatie met lichtblokken, gescheiden door inzetstukken in carrosseriekleur. Van opzij valt vooral de onderscheidende C-stijl op, die de ruime cabine visueel in tweeën deelt. De geprononceerde wielkasten en spatborden geven de auto stevige proporties en een solide, moderne uitstraling.

De nieuwe Opel Frontera

Slimme oplossingen voor connectiviteit en comfort

De moderne uitstraling komt bij de nieuwe Frontera duidelijk terug in het interieur, waar slim design samenkomt met praktisch gebruiksgemak. Brede, horizontale lijnen op het dashboard en de portieren laten het toch al ruime interieur nog breder lijken. Bovendien is de kenmerkende, volledig digitale Pure Panel-cockpit aanwezig met twee 10-inch beeldschermen en een Multimedia-infotainmentsysteem. Ook het elegante, nieuw ontworpen Opel-stuurwiel springt direct in het oog. Opel volgt consistent de filosofie van maximaal comfort met minimale afleiding, met een heldere en opgeruimde gebruiksbeleving die digitale stress en afleiding voorkomt.

De nieuwe Opel Frontera houdt ook rekening met automobilisten die liever op hun eigen mobiele apparaat vertrouwen. De SUV komt op de markt met een innovatief smartphonestation (optioneel). De smartphone maakt via een speciale app verbinding en is daarna te gebruiken als het bedieningspaneel voor het infotainment van de auto, met ongewijzigde werking van stuurwielbediening.

Frontera ideaal voor duurzame en actieve levensstijlen

Net als alle andere nieuwe Opel-modellen maakt de Frontera niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties. De SUV komt op de markt met keuze uit batterij-elektrische aandrijving en efficiënte hybrideaandrijving met 48V-technologie. Afgezien van de gekozen aandrijving staat de nieuwe Opel Frontera altijd garant voor veel rijplezier dankzij de specifieke onderstelafstemming. De ingenieurs in Rüsselsheim hebben veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de typerende Opel rijeigenschappen – zelfs bij hoge snelheden op de Duitse Autobahn.

Met zijn expressieve uiterlijk, slimme en prettige voorzieningen en keuze uit verschillende aandrijfvarianten bewijst de nieuwe Frontera opnieuw dat Opel zijn belofte nakomt als het gaat om de elektrificatie van het productaanbod, terwijl het Duitse merk een breed uiteenlopende doelgroep aanspreekt.