Opel Electric Rally Cup: volledig elektrische rallyauto’s keren terug naar Nederland

Opel Electric Rally Cup

In het derde seizoen bracht de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” opnieuw een stoot van elektrische energie naar het rallycircuit, met spectaculaire etappes die de verwachtingen voor 2024 nu al op scherp zetten. De voorbereidingen voor het aankomende seizoen zijn in volle gang, met tal van jonge teams die zich klaarmaken voor acht spannende rally’s in vijf verschillende landen.

ELE Rally 2024

Het 2024-seizoen van de ADAC Opel Electric Rally Cup bestaat opnieuw uit acht etappes. Zoals gebruikelijk trapt het seizoen af met de ADAC Rallye Sulingen, die samen met de ADAC Rallye Stemweder Berg in augustus deel uitmaakt van het Duitse Rally Kampioenschap (DRM). De Cup-teams steken volgend jaar maar liefst vijf keer de Duitse grens over. Na een jaar afwezigheid keert de elektrische rallyklasse terug naar Nederland, tijdens de ELE Rally (24-25 mei 2024) in de omgeving van Son in Noord-Brabant.

De Rallye Vosges Grand-Est markeert vervolgens het begin van een reeks van drie Cup-rondes in Frankrijk, waarna het rallycircus doorreist naar Oostenrijk voor de Rallye Weiz in het Steiermark. De Central European Rally vormt opnieuw de slotetappe.

De inschrijving voor de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” seizoen 2024 opent binnenkort.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Opel Electric Rally Cup