Opel Corsa Electric “EV van het Jaar 2024” in Nederland

Opel Corsa Electric EV

De Opel Corsa Electric is door de Vereniging van Zakelijke Rijders in Nederland uitgeroepen tot ‘EV van het Jaar 2024’ in de zogenaamde categorie ‘Middensegment’. De eeuwige bestseller uit Rüsselsheim overtuigde de jury met zijn actieradius tot 405 kilometer (WLTP) en de laadsnelheid. Bovendien droegen het aanhoudende verkoopsucces en de populariteit van de Corsa bij aan deze uitstekende beoordeling.

De prijs ‘EV van het jaar’

De prijs ‘EV van het jaar’ wordt al zes jaar uitgereikt door de Vereniging van Zakelijke Rijders in Nederland. De jury bestaat uit experts van Leaseplan NederlandAutoWeek en Eneco eMobility, leverancier van laadoplossingen. De genomineerde auto’s zijn onderverdeeld in drie categorieën: Middensegment, Hoogsegment en Topsegment. Daarnaast is er een “Promise of the Year Award”, die gaat naar een veelbelovende elektrische auto die nog maar net op de markt is of binnenkort op de markt komt. De genomineerde modellen worden beoordeeld op basis van verschillende criteria, waaronder actieradius, laadsnelheid, rijeigenschappen, trekgewicht, gebruiksgemak, (lease)prijs en beschikbaarheid.

Aanhoudende populariteit Opel Corsa

De nieuwste onderscheiding in Nederland is een verder bewijs van de aanhoudende populariteit van de Opel Corsa. Volgens officiële gegevens van het Duitse Bundesamt für Motorverkeer (KBA) was de Corsa in 2023 voor de derde keer op rij het best verkochte voertuig in het B-segment van het land. In totaal bijna 54.000 nieuwe registraties zorgden ervoor dat de kleine auto uit Rüsselsheim de eerste plaats in zijn segment innam. Dit is een stijging van ongeveer 7 procent ten opzichte van 2022 en betekent ook dat de Corsa-registraties het hoogste niveau sinds 2016 bereikten. Ongeveer elke vierde nieuw geregistreerde Corsa was een batterij-elektrische Opel Corsa Electric.

Sinds de première in 1982 zijn er wereldwijd meer dan 14,5 miljoen exemplaren van de Corsa verkocht. Vorig jaar lanceerde Opel de huidige editie van de bestseller – met het kenmerkende Opel Vizor-merkgezicht, het intuïtieve cockpitdesign, de nieuwe Intelli-Lux LED Matrix Light en tal van andere toptechnologieën.®

Opel Corsa Electric EV