Opel Classic presenteert nieuwe virtuele rondleidingen

Opel Classic, historische Sammlung im Gebäude K6

Ontdek de legendarische modellen van Opel

 • Nu online: “Concepts & Studies”, “The Golden Sixties” en “Touring Cars”
 • Nieuwe virtuele rondleidingen door rijke geschiedenis van het merk
 • Voor ieder wat wils: nu in totaal acht themarondleidingen langs iconische Opels van de 19e eeuw tot nu
 • Bekijk de collectie en volg de rondleidingen op opel.com/microapps/opelclassic/

 

Amsterdam. De indrukwekkende collectie van Opel Classic, die ruim 120 jaar autoproductie en 160 jaar merkgeschiedenis vertegenwoordigt, is ook virtueel te bekijken. Er waren al vijf thema’s 24/7 te bewonderen als virtuele 360 graden-rondleidingen, maar daaraan heeft Opel Classic nu drie nieuwe thema’s toegevoegd: “Concepts & Studies”, “Touring Cars” en “The Golden Sixties”.

“Opel heeft altijd innovatie met traditie gecombineerd, met als doel om auto’s te ontwikkelen die boordevol geavanceerde technologieën zitten en tegelijkertijd emoties oproepen”, zegt Leif Rohwedder, Opel Classic Director. “Met de drie nieuwe virtuele rondleidingen kunnen bezoekers nu nog dieper in de wereld van Opel duiken. Daarbij komen ze veel leuke feitjes te weten en zelfs goed bewaarde geheimen over studiemodellen, sportwagens en klassiekers die echte iconen zijn geworden.”

“Concepts & Studies”: futuristisch, innovatief en soms een beetje gek

Prototypes, conceptcars en designstudies zijn een meerwaarde voor elke klassieke autocollectie. Er zijn veel van die meestal unieke hedendaagse voertuigen bewaard gebleven. Denk bijvoorbeeld aan de vroege exemplaren, zoals een nauwkeurige replica van de tweezits Opel Kadett uit 1938 met de codenaam “Strolch” of de allereerste conceptcar van een Duitse fabrikant: de legendarische Experimental GT uit 1965. Andere hoogtepunten zijn de GT X Experimental en de 326 kW (444 pk) sterke Astra OPC X-treme met een carrosserie van carbon en vleugeldeuren. Maar ook de in 2018 gepresenteerde volledig elektrische SUV-studie, die voor het eerst het Opel Vizor-front van de huidige Opel-modellen toonde, ontbreekt niet in de collectie.

“Touring Cars”: compromisloos getrimd voor maximale prestaties

De virtuele tour “Touring Cars” roept veel emoties op en laat de adrenaline stromen. Het autosporterfgoed van Opel is immers groot. De autosportgeschiedenis begint al in 1899 toen de eerste Opel raceauto op de startgrid verscheen. Behalve diverse auto’s uit de rallysport zijn ook de compromisloze auto’s van het toerwagenkampioenschap uiterst fascinerend. Racelegenden zoals de Opel Rekord C “Black Widow” of de Kadett GSi 16V DTM, die vanaf 1989 een graag geziene deelnemer was op de circuits, spreken voor zich. Vanaf 2000 nam Opel deel aan het Duitse toerwagenkampioenschap DTM met de speciaal ontwikkelde Astra V8 Coupé, waarmee het merk direct de tweede plaats behaalde. Andere kampioenschappen volgden, zoals de legendarische 24-uursrace op de Nürburgring. Daar behaalde de high-tech Astra in 2003 de overwinning in het algemeen klassement. Daarna is de auto in zijn originele staat weggezet in het museum, inclusief vuil en champagne spetters van de overwinningsceremonie.

“The golden Sixties”: Tijdloze schoonheid en persoonlijke vrijheid

Zo overvol van adrenaline de racehistorie van Opel is, zo kalm en fascinerend zijn “The Golden Sixties”.  Glanzend chroom, witte banden om glimmende wielen, grote ramen – de klassieke auto’s uit dit tijdperk belichamen tijdloze schoonheid en individuele vrijheid. Opel-iconen uit het decennium van Woodstock, de maanlanding en kleurentelevisie zijn modellen zoals de Opel Rekord P2 Coupé uit 1962, die dankzij zijn korte dak en lange achterkant gekscherend de bijnaam “Racing Boot” kreeg. In 1965 kreeg de luxeklasse van Opel een nieuwe aanwinst in zijn meest elegante vorm: de Diplomat V8 Coupé. Dat was toch wel een van de meest exclusieve voertuigen in het gamma toentertijd, waarvan de productie geschiedde bij carrosseriebouwer Karmann. Met slechts 347 gebouwde exemplaren weerspiegelen de productiecijfers zijn exclusiviteit. De uit datzelfde jaar geshowde Opel Rekord B is al even legendarisch, enerzijds vanwege zijn baanbrekende “CIH”-motor, anderzijds vanwege een van zijn eigenaars. Want niemand minder dan Sepp Herberger, coach van het Duitse voetbalelftal dat in 1954 wereldkampioen werd, reed trots rond in deze Rekord B.

Alle Opel Classic thema’s

Met de toevoeging van de drie nieuwe thema’s komt het totaal op acht virtuele rondleidingen die de bezoeker kan volgen:

 • Alternative Drives
 • Rally Racing
 • Roaring Twenties
 • Mobility for Millions
 • 160 Years of Opel
 • Concepts & Studies              nieuw
 • The Golden Sixties                nieuw
 • Touring Cars                          nieuw

De rondleidingen door alle hallen gevuld met de rijke geschiedenis van Opel zijn hier te bezoeken.