De Opel Astra Sports Tourer is dé perfecte reisgenoot

De ideale reisgenoot

Terwijl sommigen hun volgende skireis in de komende weken plannen, zullen anderen al hun voorbereidingen treffen om naar warmere klimaten te gaan. Maar wat de bestemming ook is, de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric is de ideale reisgenoot voor het hele gezin. Hij biedt veel ruimte, flexibele en praktische oplossingen voor bagage en vooral een overvloed aan lokaal emissievrij rijplezier.

Ideaal voor langere afstanden

Met de Astra Sports Tourer Electric, een van de eerste volledig elektrische stationwagons uit de compacte klasse, kunt u tot 413 kilometer (WLTP) afleggen1) tussen laadstops. En voor langere afstanden biedt Opel praktische oplaadaccessoires. Er zijn ook vele andere op maat gemaakte originele Opel-accessoires waarmee de batterij-elektrische stationwagen (net als veel andere modellen met de Blitz) kan worden geüpgraded en zo nog individueler en flexibeler kan worden. Het aanbod varieert van praktische transport- en draagsystemen tot flexibele comfortoplossingen en veiligheidsuitrusting voor sneeuw en ijs.

De ideale reisgenoot

Praktische oplossingen

De nieuwe Astra Sports Tourer Electric is een comfortabele en praktische gezinsauto met veel ruimte voor bagage. De volledig elektrische stationwagon biedt tot 1.553 liter laadvolume met neergeklapte achterbank. Dit betekent dat niet alleen talrijke koffers, maar ook uw geliefde viervoeter comfortabel en veilig kan reizen in een volumineuze transportbox. En met passagiers op de tweede zitrij kan er nog steeds tot 516 liter in de bagageruimte worden opgeborgen. Er is zelfs ruimte voor ski’s in de Astra Sports Tourer Electric dankzij de intelligente doorgeefmogelijkheid in de middenarmsteun achterin. Ook de laadbak is uiterst praktisch. Vuile ski- of wandelschoenen, natte sportuitrusting en nog veel meer kunnen worden opgeborgen terwijl de bagageruimte schoon blijft. Met zijn antisliplaag en zijn stevige rand beschermt hij niet alleen tegen vuil en vocht, maar houdt hij ook de kofferbak netjes.

FlexConnect oplossingen

De verschillende FlexConnect-oplossingen dragen ook bij aan een ontspannen, comfortabele reis, zorgen voor netheid in het passagierscompartiment en maken de reis tegelijkertijd leuker. Tablethouders of de klaptafel zorgen ervoor dat passagiers op de tweede rij kunnen ontspannen en films kunnen kijken of games kunnen spelen. Jassen en tops kunnen aan haken en hangers worden gehangen. De FlexConnect-opzetstukken kunnen flexibel worden bevestigd aan de adapter, die op de hoofdsteunen van de voorstoelen wordt gemonteerd en in één eenvoudige stap weer wordt verwijderd.

Oplaadaccessoires

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric biedt niet alleen veel praktische oplossingen voor bagage, maar is als lokaal emissievrije stationwagen ook geschikt voor het afleggen van langere afstanden. De elektromotor levert 115 kW/156 pk en een krachtig maximumkoppel van 270 Newtonmeter, dat vanaf de eerste tik op het gaspedaal volledig beschikbaar is. Dankzij de 54 kWh lithium-ionbatterij, die ruimtebesparend in de bodemplaat is ingebouwd, kan de compacte stationwagen volgens WLTP tot 413 kilometer afleggen1 tussen laadstops door. En zelfs wanneer de batterij-elektrische reisgenoot moet worden opgeladen, is slechts een korte stop nodig. Het elektrische voertuig kan in ongeveer 30 minuten tot 80 procent van de batterijcapaciteit worden opgeladen bij een snellaadstation met gelijkstroom van 100 kW. De volledig elektrische Astra Sports Tourer is standaard uitgerust met een driefasige 11 kW boordlader voor snel AC-laden via een wallbox. Slim en schaalbaar, de eProWallbox, bijvoorbeeld, optimaliseert het opladen van voertuigen met een laadvermogen tot 22 kW. Het laadproces kan eenvoudig worden gecontroleerd en bewaakt met behulp van verschillende functies met behulp van een smartphone.