Opel viert 60 jaar Opel Design Studio

Opel viert 60 jaar

2024 is een bijzonder jaar voor Opel. Ten eerste viert het Duitse merk dat het al 125 jaar auto’s produceert. Sinds 1899 maakt Opel mobiliteit toegankelijk voor een miljoenenpubliek – terwijl het tegelijkertijd inspireert met innovatieve modellen. Van de legendarische Opel Experimental GT uit 1965 tot en met de sensationele Opel Experimental designstudie die Opel vorig jaar presenteerde. Daarom vierde Opel op 8 juni twee feestjes met werknemers, klanten, en andere belangrijke gasten: 125 jaar autoproductie bij Opel én 60 jaar Opel Design Studio.

Visionair designcentrum

In 1964 ontving Opel voor het eerst bezoekers in de nieuwe Opel Design Studio in gebouw N10. Voor de meesten was het ook meteen het laatste bezoek, want na de grootse opening werden het futuristische gebouw weer gesloten voor het publiek. Vanaf juni 1964 worden er de vormen, kleuren en functies van toekomstige Opel-modellen ontwikkeld en beoordeeld. “Het is gemakkelijker om Fort Knox binnen te dringen dan N10”, zei een insider destijds.

Spannende concepten zoals de recente Opel Experimental

De lijst van designiconen die de afgelopen 60 jaar door de Opel Advanced Design ontwikkeld zijn, is ongekend divers. De Opel Experimental GT werd in 1969 gevolgd door de Opel CD, een gestroomlijnde coupé met V8-motor. In 1975 volgde de GT2 met schuifdeuren en begin jaren ’80 was er de zeer aerodynamische Tech1, met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,235.

Ook dit vorig jaar gepresenteerde studiemodel biedt een blik in de toekomst van het merk. Met indrukwekkende proporties, slimme aerodynamische oplossingen, efficiënt gebruik van de ruimte, de nieuwste lichttechnologieën en elektrochrome materialen staat de batterij-elektrische Experimental voor de grondstoffenbesparende toekomst van Opel. Ondertussen werken de ontwerpers van Opel alweer aan de designs voor de komende decennia – spannende ideeën en concepten zijn gegarandeerd!