Opel sluit het jaar af met 15 geëlektrificeerde modellen in productaanbod

Opel productaanbod

Opel blikt terug op 2023 vol hoogtepunten. Het jaar 2023 is een speciaal jaar voor de elektrificatie van Opel. Niet minder dan vijftien modellen van het merk zijn al geëlektrificeerd. Een paar maanden geleden startte de verkoop van de nieuwe Opel Corsa Electric, Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric. Laatstgenoemde staat te boek als een van de eerste volledig elektrische stationwagens op de markt. 

Dynamische start van 2023: Opel GSe-modellen doen hun naam eer aan

Aan het begin van dit jaar startte de verkoop van de Opel GSe-modellen, waarbij ‘GSe’ staat voor ‘Grand Sport electric’. De Opel Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe en Grandland GSe zijn topmodellen met plug-in hybride-aandrijving, die een systeemvermogen van 221 kW (300 pk) koppelen aan bijzondere prestaties1. De GSe-modellen onderscheiden zich ook met een aangepast onderstel met KONI FSD-technologie (Frequency Selective Damping). Met deze unieke combinatie bieden ze een sportieve, dynamische en verantwoorde manier van reizen. Binnenin zorgen de GSe-specifieke sportstoelen ervoor dat de bestuurder en bijrijder zich helemaal één voelen met de auto.

Elektrische pioniers: nieuwe Astra Sports Tourer Electric en Corsa Electric

Aan het begin van de zomer openden de orderboeken van de nieuwe Opel Astra Electric. Niet veel later schitterde de Astra Sports Tourer Electric op de IAA Mobility als een van de eerste, volledig elektrische stationwagens op de markt. Niet alleen het gedurfde en pure design maakt indruk, maar ook de ruimte, het comfort en zijn lokaal emissievrije prestaties. De elektromotor levert een vermogen van 115 kW (156 pk) en een koppel van 270 Nm. Terwijl veel elektrische auto zijn begrensd op 150 of 160 km/u, heeft de nieuwe Astra Sports Tourer Electric een topsnelheid van 170 km/u. Al tijdens zijn werelddebuut werden de orderboeken van de elektrische stationwagen geopend.

De nieuwste versie van Opels verkooptopper, de Corsa, laat zien hoe duurzame en lokaal emissievrije mobiliteit eruitziet in het compacte segment.

Opel Rocks e-XTREME

De Opel Rocks e-XTREME, de winnaar van de #OpelDesignHack, belichaamt elektrificatie met een wow-factor. Het unieke model geeft een leuke, nieuwe invulling aan het concept van lichte elektrische voertuigen, met opvallend ver uitstekende wielen, een voorwielophanging met dubbele draagarmen en een felgele rolkooi. Het unieke offroad-voertuig trok volop aandacht, waar hij ook verscheen.

Klaar voor de toekomst: nieuwe Opel bedrijfswagens

Behalve de personenauto’s is Opel ook leidend op het gebied van lichte bedrijfswagens. Recent onthulde het merk de nieuwe Opel Combo, Vivaro en Movano, stuk voor stuk met een frisse styling. Tot de hoogtepunten behoren de nieuw ontworpen cockpit, hoogwaardige infotainment met touchscreens tot 10-inch en draadloos Apple CarPlay en Android Auto.

Duidelijke richting voor 2024: consistente elektrificatie

De elektrificatie en spanning bij Opel krijgen volgend jaar een vervolg, met een focus op drie belangrijke mijlpalen. In 2024 viert Opel zijn 125-jarig bestaan als autofabrikant en biedt het ten minste één batterij-elektrische variant in iedere modellijn, waaronder de opvolger van de huidige Opel Crossland en de volledig nieuwe Opel Grandland. Opel blijft dus consistent inzetten op elektrificatie. De nieuwe Grandland wordt geproduceerd in de Opel-fabriek in Eisenach, Thüringen, waar Stellantis meer dan € 130 miljoen in investeert.