Olivier François bezoekt Fiat fabriek in Mirafiori

Olivier François bezoekt Fiat fabriek

De nieuwe Fiat 500 Ibrida – die tussen eind 2025 en begin 2026 op de markt zal komen – zal worden geproduceerd in de Mirafiori-fabriek in Turijn, Italië. Het hybride model vormt een aanvulling op de zeer gewaardeerde Fiat 500e, die ook met trots is ontwikkeld, ontwikkeld en ontworpen bij Mirafiori. De stap benadrukt FIAT’s toewijding aan innovatie en duurzaamheid en versterkt tegelijkertijd zijn diepe band met zijn Italiaanse erfgoed en de sterke strategische rol van Mirafiori. Het merk introduceert ook de nieuwe 500e MIRAFIORI, een speciale editie van de cabrio en elektrische auto exclusief voor Italië.

“Italië is onze motor”

Turijn is het beslissings- en ontwerphoofdkwartier van FIAT voor de hele wereld en waar het merk de wereldmarkt verovert, auto voor auto. FIAT produceert namelijk de 500e, de 500X, de Panda en de FIAT Professional Ducato in Italië. In 2023 produceerde FIAT één op de drie auto’s die wereldwijd in Italië werden verkocht. Dit cijfer is zelfs nog hoger op Italiaans grondgebied, aangezien een indrukwekkende 70% van de FIAT’s die in het land werden verkocht, in Italië werden geassembleerd. Met de Panda geproduceerd in Pomigliano en de 500 in Mirafiori, heeft FIAT twee van zijn meest iconische modellen die beide in Italië worden gemaakt.

Olivier François bezoekt Fiat fabriek

Mirafiori: geboorteplaats van de Fiat 500

Mirafiori is de geboorteplaats van de Fiat 500, een symbool van ons geliefde land van Turijn tot Tokio, Los Angeles tot Sao Paulo en Berlijn.
De hybride versie zal worden ontwikkeld, ontwikkeld en ontworpen in Turijn, net als de 500e. Kortom, het wordt Made in Mirafiori. Deze pure Italianiteit geldt ook voor de componenten: de motor komt uit de Stellantis-fabriek in Termoli, het uitlaatsysteem wordt geproduceerd in Napoli en de versnellingsbak wordt ook geproduceerd in Mirafiori.

500e Mirafiori

FIAT introduceert een nieuwe speciale editie: de Fiat 500e MIRAFIORI. Dit model herdenkt Mirafiori en zijn toegewijde medewerkers vijftig jaar na het debuut van de 131 Mirafiori in 1974.
Een cabrio, elektrisch voertuig met twee batterijen 42 kWh en 23,8 kWh die verkrijgbaar is in een boeiend nieuw Celestial Blue, het is op maat gemaakt voor de Italiaanse zomer en ontworpen om het dagelijks leven te doordrenken met de geest van La Dolce Vita.