Nieuwe versienamen van DS Automobiles: Pallas en Étoile

nieuwe versienamen DS Automobiles

In de loop van 2024 zullen de modellen van DS Automobiles een nieuwe, compactere gammastructuur aannemen, gebaseerd op twee uitrustingsniveaus: PALLAS en ÉTOILE. Het doel is om meer duidelijkheid te verschaffen over de belangrijkste kenmerken van deze modellen die geworteld zijn in een erfenis die consistent is met het merk. Dankzij dit nieuwe assortiment hebben klanten toegang tot de beste savoir-faire van het merk die beschikbaar is via twee zeer expressieve versies, met uitrustingsniveaus die aan hun verwachtingen voldoen.

PALLAS

Geïnspireerd door de Palace-onderscheiding die wordt toegekend aan de meest luxueuze vijfsterrenhotels, keert de naam PALLAS terug naar DS Automobiles. Pallas, een historische specificatie van de DS van weleer, werd geïntroduceerd in 1964. Zestig jaar later is het terug met hetzelfde doel: de Franse expertise weerspiegelen.

De “Pallas”, die als nieuwe versie werd geïntroduceerd, was destijds “bedoeld om te voldoen aan de aspiraties van de meest veeleisende klanten”. Het onderscheidt zich door een enorme aandacht voor detail en blijft een referentiekenmerk van de historische DS.

Voor zijn terugkeer in het gamma handhaaft Pallas zijn oorspronkelijke ambitie, met een uitgebreide uitrusting die perfect is afgestemd op elk van de segmenten van de verschillende modellen.

ÉTOILE

Aan de top van het assortiment is ÉTOILE een andere zeer Parijse naam. Het is een symbool van de Place Charles-de-Gaulle (voorheen bekend als de Place de l’Étoile), in het midden waarvan de Arc de Triomphe bovenaan de Avenue des Champs-Élysées staat, waarvan de kasseien vanuit de lucht gezien een ster vormen. Dit plein bedient de meest emblematische Parijse lanen en vormt een ster, volgens het ontwerp onder toezicht van Baron Haussmann.

Kunst, gecombineerd met architecturale creativiteit, uitmuntendheid en de geest van hoogwaardige expertise worden overgebracht in deze interieurs die zullen worden bekleed met hoogwaardig Alcantara®- of nappaleer.

Elke afwerking heeft zijn eigen speciale badge, waarvan de patronen zijn geïnspireerd op de decoratieve kunsten. PALLAS combineert op subtiele wijze de deur van een groot Parijs paleis en de historische as van Parijs (Arc de Triomphe du Carrousel, de Concorde Obelisk, Arc de Triomphe en Arche de la Défense), terwijl ÉTOILE een brede versterkte lichtuitstraling illustreert van de twaalf lanen die samenkomen in de richting van Place Charles-de-Gaulle, tot 1970 Place de l’Étoile genoemd.

Deze nieuwe reeks wordt in april voor het eerst gelanceerd op de DS 4.