De nieuwe Peugeot E-5008: ruime elektrische SUV van topklasse

nieuwe Peugeot E-5008

De nieuwe PEUGEOT E-5008 is de enige, volledig elektrische SUV met uitzonderlijk veel interieurruimte voor zeven inzittenden en een elektrische actieradius tot 660 kilometer. Het model is gebaseerd op het STLA Medium-platform en uitgerust met een batterij die in Frankrijk wordt geproduceerd. De E-5008 is niet alleen een ruime SUV, maar valt ook op met zijn design en uitnodigende interieur. Tevens biedt PEUGEOT maar liefst 8 jaar/160.000 kilometer garantie voor de E-5008 via het ALLURE CARE-programma.

100% elektrisch merk

Peugeot wil een 100% elektrisch merk worden en breidt het aantal elektrisch aangedreven modellen daarom steeds verder uit. De nieuwe E-5008 is het enige model in zijn segment dat volledig elektrische mobiliteit biedt voor zeven personen, die plaatsnemen in een uitzonderlijk royaal en uitnodigend interieur.

Introductie nieuwe E-5008

PEUGEOT produceert de nieuwe E-5008 exclusief in zijn fabriek in Sochaux. De auto is uitgerust met ACC-batterijen uit de gigafabriek in Douvrin (Frankrijk). De E-5008 valt onder het ALLURE CARE-programma van PEUGEOT en heeft een garantie van maximaal 8 jaar/160.000 kilometer, de langste van alle Europese merken.

De nieuwe PEUGEOT E-5008 komt in de herfst van 2024 op de markt. Het aanbod omvat twee uitvoeringen (Allure en GT), drie optiepakketten en drie volledig elektrische aandrijfvarianten: 157 kW (213 pk), 170 kW (231 pk) Long Range en 237 kW (322 pk) ‘Dual Motor’ met vierwielaandrijving. Daarnaast wordt de E-5008 leverbaar met 100 kW (136 pk) sterke 48V hybride-aandrijving en als 143 kW (195 pk) sterke Plug-in Hybrid.

nieuwe Peugeot E-5008

Allure: een krachtig en verfijnd ontwerp

De nieuwe PEUGEOT E-5008 heeft een aerodynamisch design en een verfijnd interieur, terwijl hij optimale efficiëntie biedt. De E-5008 onderscheidt zich door zijn sterke SUV-karakter, dat robuustheid en veiligheid uitstraalt, gecombineerd met een zeer dynamisch silhouet. De relatief hoge taillelijn en de zeer prominente ‘schouders’ geven de E-5008 een krachtige uitstraling, mede dankzij zijn royale afmetingen: 4,79 meter lang, 1,89 meter breed en 1,69 meter hoog. Het ontwerp van de E-5008 suggereert beweging. De hoek waaronder de achterruit is geplaatst, wordt geaccentueerd door verfijnde designelementen aan de zijkant van de carrosserie. De voorzijde is voorzien van de nieuwe lichtsignatuur van PEUGEOT en een innovatieve grille.

Emotion: de nieuwe E-5008 blinkt uit met rijplezier en een unieke beleving

Als het op emotie aankomt, raakt de nieuwe E-5008 iedereen. De bestuurder zit centraal voor de spectaculaire Panoramic i-Cockpit® en de passagiers genieten van de royale binnenruimte en het uitzonderlijke comfort. PEUGEOT heeft twee van de drie basiselementen van de i-Cockpit® samengebracht: de head-up display en de grote centrale touchscreen. Die zijn nu geïntegreerd in een gebogen panoramisch scherm met een enkel 21-inch beeldscherm. Dat strekt zich uit van de linkerkant van het dashboard tot aan de middenconsole. De panoramische display ‘zweeft’ bijna letterlijk boven het dashboard. De LED-sfeerverlichting onder het scherm accentueert het ‘zwevende’ effect.

Compact stuurwiel met nieuwe bedieningselementen

Het compacte stuurwiel is een belangrijk onderdeel van de PEUGEOT i-Cockpit®. PEUGEOT heeft het gemoderniseerd en verbeterd, zodat het nog meer rijgevoel biedt. Het nieuw ontworpen centrale deel is nu kleiner en lijkt los te staan van de spaken van het stuur. Daardoor ontstaat een zwevend effect, zoals dat van het scherm in het dashboard. De bedieningselementen op het compacte stuur zijn nieuw. Ze reageren op aanraking met de vingers en bieden optimale ergonomie. Om per ongeluk activeren te voorkomen, reageren ze pas wanneer de bestuurder er echt langer op drukt. Het nieuwe stuurwiel is in de E-5008 standaard verwarmbaar.