Nieuwe line-up bedrijfswagens Fiat Professional

Fiat nieuwe bedrijfswagens

FIAT Professional trekt het doek van een nieuwe line-up bedrijfswagens van de Ducato, Doblò en Scudo 2024, die nu ook allemaal leverbaar zijn met een 100% elektrische aandrijflijn. Verder zijn flinke stappen gemaakt op het vlak van connectiviteit en met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) om de bedrijfsmatige inzet van deze lichte bedrijfswagens te omringen met meer gebruiksgemak, innovatie, duurzaamheid en uiteraard ook elektrische mobiliteit. Dat laatste is hoogst interessant met het oog op de komst van emissievrije zones voor bedrijfswagens in nabije jaren in veel Nederlandse steden.

FIAT Professional is vandaag de dag leidend met elektrische bedrijfswagens die de concurrentie altijd net een stap voor zijn. Het is het enige merk met zeer uitgebreide op- en ombouwmogelijkheden. De Ducato is bovendien al sinds 1981 uiterst populair als basis voor campers en is onlangs al voor de 15e keer op rij bij Promobil door lezers van Auto Zeitung beloond met de titel ‘Best Camper Base’. De nieuwe generatie bedrijfswagens van FIAT Professional is onthuld tijdens een Stellantis Group event op de eigen testfaciliteit Balocco nabij Turijn. Daar zijn tegelijk de nieuwste bedrijfswagens van andere merken van de Stellantis Group gepresenteerd.

Nieuwe Ducato 2024: een winnend project

De Ducato wordt geleverd in meer dan 80 landen. Het is een van de bestverkopende modellen in de recente historie van FIAT met 3,5 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 40 jaar. De nieuwe Ducato maakt op alle vlakken een stap vooruit als het gaat om comfort, veiligheid en technologie. Een van de grootste innovaties bij de E-Ducato 2024 is een nieuw accupakket met een capaciteit van 110 kWh. Hiermee is een actieradius mogelijk tot maar liefst 420 km* volgens de gecombineerde WLTP-cyclus, wat 30% meer is dan bij de uitgaande E-Ducato. De elektromotor is goed voor 200 kW (270 pk) met een maximum koppel van 410 Nm.

Fiat Doblò en E-Doblò:  vernieuwing van een bestseller

Met een vernieuwd design, meer verfijnde rijprestaties en toegenomen veiligheid gaan de Doblò en E-Doblò een nieuwe fase van hun carrière in. Beide hebben dezelfde laadruimte-afmetingen. De actieradius van de E-Doblò neemt toe tot aan 330 km volgens de gecombineerde WLTP-cyclus en een warmtepomp zorgt daarbij voor betere efficiëntie en rijcomfort. De elektromotor is eveneens zeer efficiënt. Die levert een vermogen van 100 kW (136 pk). De topsnelheid is begrensd op 135 km/uur en de acceleratie van 0-100 km/uur kan in 11,2 seconden. Ook in de E-Doblò kan met  peddels achter het stuur de mate van regeneratie van remenergie bepaald worden. Dat kan in drie niveaus. Verder is te kiezen uit drie rijmodi: Normal, Eco en Power.

Nieuwe Scudo: multifunctioneel, slim en ook 100% elektrisch

De FIAT Scudo heeft eveneens een moderner ogend front met Full Led-koplampen. Ook is er een nieuwe carrosseriekleur Titanium Grey. In het interieur valt een volledig nieuw instrumentenpaneel op en een nieuw vormgegeven dashboard met een groot dashboardkastje en bekerhouders. Pookknop en stuurwiel zijn van een nieuw ontwerp en de zitpositie is comfortabeler. De gewijzigde middenconsole is voorzien van een 10-inch touchscreen. Ook bovenop het dashboard en in de middenconsole zijn er ruime opbergvakken. De bekerhouders aan weerszijden van het dashboard zijn ook geschikt om er een smartphone rechtop in te zetten. Onderin de middenconsole bevindt zich een plateau met plek voor twee smartphones naast elkaar. Een daarvan is voorzien van een inductielader voor draadloos opladen, bij de andere plek is die als optie mogelijk.

Fiat Professional