Nieuwe Ford Transit Courier

nieuwe Ford Transit Courier

Ford Pro is gestart met de levering van de volledig nieuwe Transit Courier in Europa. De compacte bestelwagen verhoogt de productiviteit van klanten dankzij het 25% toegenomen laadvolume en een hoger laadvermogen ten opzichte van het uitgaande model. Daarmee is de laadruimte van de nieuwe Transit Courier geschikt voor het vervoeren van twee europallets.

De nieuwe Transit Courier

De nieuwe Ford Transit Courier helpt bedrijven om op te vallen met een onderscheidend exterieurdesign. Het ruime en praktische interieur is afgestemd op de behoeften van klanten om de productiviteit en het comfort tijdens werktijd te verhogen. En dankzij de uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen is de Transit Courier de eerste bedrijfswagen die van Euro NCAP de hoogste Platinum-beoordeling kreeg toebedeeld.

De productie van de nieuwe Ford Transit Courier met benzine- en dieselmotoren is van start gegaan in de Ford Craiova-fabriek in Roemenië, die een renovatie van in totaal 490 miljoen euro heeft ondergaan. Het aanbod van de Transit Courier wordt nog uitgebreid met de volledig elektrische E-Transit Courier die later dit jaar te bestellen is.

Meer functionaliteit

De nieuwe Ford Transit Courier combineert een gedurfd exterieurontwerp met aanzienlijk verbeterde capaciteiten. De ruimtebesparende, hoekige vorm zorgt voor verbeterde laadcapaciteiten, terwijl de korte overhangen en het SUV-geïnspireerde ontwerp zijn robuustheid en veelzijdige karakter benadrukken.

Dankzij het nieuwe ontwerp is het laadvolume van de nieuwe Transit Courier 25% toegenomen tot 2,9 kubieke meter. 

Focus op productiviteit

De nieuwe Ford Transit Courier biedt geavanceerde technologie, waaronder een modern digitaal instrumentarium en een 8-inch touchscreen met het nieuwste SYNC 4 connectiviteitssysteem van Ford. Connected Navigation, waarvoor een abonnement vereist is, kan de productiviteit verder verhogen en de werkdruk van de bestuurder verlagen dankzij updates over verkeer, parkeren, opladen en lokale gevaren. Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard.

FordPass Pro

Via de FordPass Pro-app kunnen eigenaren van kleine bedrijven zelf hun voertuigen beheren met een smartphone of tablet. Met deze gratis app kunnen klanten op afstand hun bedrijfswagen vergrendelen en ontgrendelen, de locatie controleren, brandstofkosten bijhouden en waarschuwingen ontvangen over vloeistofniveaus, bandenspanning en de staat van de motorolie en remmen. Zo worden kostbare problemen eenvoudig voorkomen. Klanten met meerdere voertuigen kunnen daarbij ook profiteren van de functies van Ford Pro Telematics. Het systeem helpt met behulp van live data het wagenpark efficiënter te beheren en helpt de productiviteit te maximaliseren. Of het hier nu om GPS-locatie, berijdersgedrag of rapportage gaat, Ford Pro Software helpt de ondernemer om meer tijd te besteden aan de business.

Twee uitvoeringen: Trend en Limited

De nieuwe Ford Transit Courier wordt aangeboden met keuze uit twee aantrekkelijke uitvoeringen: Trend en Limited.

Trend

De Trend, uitgerust met de 100 pk sterke 1.0 EcoBoost-benzinemotor en een handgeschakelde zesversnellingsbak, is leverbaar vanaf € 17.850*. Hij heeft een rijke standaarduitrusting met onder andere elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een schuifdeur aan de rechterzijde, parkeersensoren achter en een 8-inch infotainmentscherm met Apple CarPlay, Android Auto en DAB+ radio. De Trend is ook beschikbaar met de 1.5 EcoBlue-dieselmotor voor prijzen vanaf € 18.850.

Limited

De uitvoering Limited biedt, bovenop de uitrusting van de Trend, zaken als 16-inch lichtmetalen wielen, climate control, het Parking Pack met achteruitrijcamera en een draadloze oplaadfunctie voor smartphones. De Transit Courier Limited is leverbaar vanaf € 20.250 in combinatie met de 1.5 EcoBlue-dieselmotor en handgeschakelde versnellingsbak. Voor prijzen vanaf € 22.125* is de Transit Courier Limited beschikbaar met de 125 pk sterke 1.0 Ecoboost-benzinemotor met een automaat.

nieuwe Ford Transit Courier