Nieuwe Fiat Professional line-up is klaar voor het echte werk

nieuwe Fiat Professional line-up

FIAT Professional trok onlangs het doek van de nieuwe Ducato, Doblò en Scudo 2024. De modellen zijn  aanzienlijk vernieuwd, met onder meer nieuwe elektrische aandrijflijnen en een nieuw ontwerp. Bovendien zijn er flinke stappen gemaakt op het vlak van connectiviteit en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

Nieuwe Ducato en E-Ducato

Als een van de bestverkopende modellen in de recente historie van FIAT Professional met 3,5 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 40 jaar vereist de Ducato continu verbeteringen om de beste in zijn klasse te blijven. Een van de grootste innovaties is het nieuwe accupakket met een capaciteit van 110 kWh. Hiermee is een actieradius mogelijk tot maar liefst 424 km* volgens de WLTP-cyclus, wat 30% meer is dan de vorige generatie E-Ducato. Het oplaadsysteem is compleet nieuw en omvat twee on board-laders waarmee tot 11 kW met wisselstroom (AC) is te laden en tot 150 kW met gelijkstroom (DC-snelladen). In slechts 55 minuten is het accupakket dan op te laden tot 80%.

nieuwe Fiat Professional line-up

Nieuwe Doblò en E-Doblò 

De nieuwe Doblò is veelzijdig, ruim en flexibel en biedt geavanceerde connectiviteit en technologieën om professionals te helpen hun dagelijkse werkzaamheden efficiënt uit te voeren. De verbeterde volledig elektrische versie biedt nu een indrukwekkende actieradius van meer dan 340 km volgens de WLTP-cyclus. Snelladen is mogelijk met maximaal 100 kW, waarmee het accupakket in slechts 30 minuten tot 80% is te laden. De E-Doblò is optioneel uit te rusten met een warmtepomp voor meer efficiëntie.

Zowel de elektrische als de versie met verbrandingsmotor biedt een laadvermogen tot 1.000 kg. Een ruim, aanpasbaar interieur biedt ook talrijke technologische functies. Deze omvatten, in de E-Doblò, de Magic Plug, een stopcontact voor bijvoorbeeld elektrische gereedschappen of andere elektrische apparaten, waardoor de Doblò verandert in een echte mobiele werkplaats.

Nieuwe Scudo en E-Scudo

De nieuwe Scudo beschikt over dezelfde robuustheid, veelzijdigheid en rijplezier die hem tot een benchmark onder professionals maakte, maar voor de nieuwe generatie is hij voorzien van een vernieuwd design, verbeterde efficiëntie, state-of-the-art connectiviteit en meer geavanceerde assistentiesystemen. De nieuwe E-Scudo heeft een 100% elektrische aandrijflijn die een groot rijbereik biedt tot 352 km volgens de WLTP-cyclus.

De nieuwe Scudo biedt ruimte- en opbergoplossingen die exclusief zijn ontworpen om professionals in de beste werkomstandigheden te laten werken. Het geavanceerde systeem voor het laden van lange voorwerpen benadrukt de unieke veelzijdigheid van het model: dat is de Magic Cargo-functie, waarmee de lengte van de laadruimte van de korte standaardversie is te vergroten naar 3,67 m en die van de langere Maxi-versie naar 4,02 m.