Opel introduceert nieuwe Corsa Hybrid met 48V-hybridetechniek

nieuwe Corsa Hybrid

Opel introduceert voor het eerst 48V-hybridetechniek in de populaire Corsa. De 48V-hybridetechniek van Opel is efficiënt, biedt volop rijplezier en is gebruiksvriendelijk. Ten opzichte van een vergelijkbare niet-geëlektrificeerde Corsa 1.2 met 8-traps automaat (gemiddeld brandstofverbruik WLTP: 5,4-5,5 l/100 km en 122-125 g/km CO2) bespaart de nieuwe 74 kW (100 pk) sterke Corsa Hybrid met 48V-technologie (gemiddeld brandstofverbruik WLTP1: 4,6-4,7 l/100 km; 102-106 g/km CO2) bijna 1,0 l/100 km brandstof (ongeveer 15 procent). Ook de CO2-uitstoot valt lager uit.

Soepele samenwerking tussen benzine- en elektromotor

In het dagelijkse verkeer – zowel in de stad als op buitenwegen – werken de benzine- en elektromotor van de Opel Corsa Hybrid samen óf afzonderlijk om het energieverbruik en de prestaties te optimaliseren. Het systeem biedt vooral in stadsverkeer voordelen. Dankzij de elektromotor kan de Opel Corsa bij lage snelheid en wanneer weinig trekkracht nodig is, tot één kilometer volledig elektrisch rijden, bijvoorbeeld tijdens manoeuvreren of in stadsverkeer als de snelheid onder de 30 km/u blijft. De elektromotor ondersteunt ook de benzinemotor tijdens het accelereren of bij wegrijden vanuit stilstand. Tijdens vertragen en afremmen schakelt de benzinemotor uit en dient de elektromotor als generator om de 48V-batterij van het hybridesysteem op te laden. De batterij slaat ook de energie op die wordt teruggewonnen door het regeneratieve remsysteem.

Elektrificatie-offensief

De nieuwe Opel Corsa biedt een in dit segment ongeëvenaard aanbod van motoren. Behalve de nieuwe 48V hybride aandrijflijn levert Opel ook een 100% batterij-elektrische aandrijflijn en zeer efficiënte verbrandingsmotoren. De Hybrid-technologie geeft ook een verdere impuls aan Opels voortdurende elektrificatie-offensief, waarbij het merk tegen eind 2024 minstens één batterij-elektrische versie in elke modellijn aanbiedt. Vanaf 2025 is elk nieuw geïntroduceerd Opel-model volledig elektrisch. Het elektrificatie-offensief van Opel gaat in 2024 door met de introductie van de nieuwe Opel Grandland en Opel Crossland. Beide modellen worden verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijflijn.

De Nederlandse vanafprijs van de nieuwe Opel Corsa Hybrid maakt Opel binnenkort bekend. De levering start in het eerste kwartaal van 2024.