Nieuwe Abarth 695 75° Anniversario

nieuwe Abarth 695 75° Anniversario

Abarth wordt binnenkort 75 jaar, een belangrijke mijlpaal voor het merk Scorpion, dat nog steeds de dromen van fans over de hele wereld voedt. Dit jubileum is een gelegenheid om een reis te maken door de geschiedenis van records en overwinningen van de Schorpioen; en ontdek een symbool van het glorieuze verleden en de mooie toekomst van het merk: een frisse, sportieve en stijlvolle auto die perfect de racegeest van het merk en zijn voortdurende toewijding aan innovatie vertegenwoordigt.

De Abarth 695 75° Anniversario limited edition

Om deze speciale verjaardag te vieren en als eerbetoon aan zijn geschiedenis, lanceert de Scorpion de nieuwe Abarth 695 75° Anniversario edition, verkrijgbaar in slechts 1.368 exemplaren als eerbetoon aan zijn bekende 1.4 T-Jet-motor, met een symbolische verwijzing naar de inhoud van de motor: 1.368 cc. De motor is voorzien van een Garrett GT 1446 turbocompressor, die 180 pk vermogen en een koppel van 250 Nm bij 3.000 tpm levert. De topsnelheid bedraagt 225 km/u en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 6,7 seconden. De uitlaat is voorzien van de iconische Record Monza met een actieve klep. Hij is ook uitgerust met Koni FSD-schokdempers op beide assen.

Unieke en opvallende kleurstelling

De speciale serie heeft ook een unieke en opvallende kleurstelling met een speciaal tintje: een speciaal logo dat zowel aan de binnen- als buitenkant wordt weergegeven om de reizen van de liefhebbers van het merk te verbeteren.

Het exterieur springt meteen in het oog. Voor het eerst bedekt een schorpioen het hele dak en springt hij uit tegen de totale zwarte kleurstelling dankzij het contrast met zijn gouden lichaam. Het model is verrijkt met verschillende elementen om het nog unieker te maken, zoals privacyglas, gouden Abarth-logo’s aan beide zijden en de originele 75° Anniversario-emblemen in de vorm van een zuigerkop. Bovendien is deze speciale serie uitgerust met exclusieve 17-inch gouden lichtmetalen velgen en een hoogwaardig remsysteem met 305×28 mm geventileerde en geperforeerde schijven die worden vastgeklemd door de zwarte Brembo aluminium remklauwen.

Exclusieve en charmante ambiance binnenin

Binnenin hebben de ontwerpers een exclusieve en charmante ambiance gecreëerd, zoals blijkt uit het hoogwaardige zwarte Alcantara-dashboard en de nieuwe Sabelt-specifieke carbon stoelen. De Alcantara-inzetstukken bieden een traditioneel sportief tintje, zorgen voor comfort en stijl en verfraaien het hele interieur, terwijl de sportieve ziel opnieuw te zien is in de Sabelt carbon stoelen met speciale stiksels en de moderne herinterpretatie van het 75°-logo geïnspireerd op de historische auto. De state-of-the-art apparatuur omvat een 7″ Radio DAB, een 7″ TFT digitaal display en Carplay & Android Auto connectiviteit, evenals automatische airconditioning, Audio Beats en navigatiesystemen. De limited edition biedt ook veel connectiviteit dankzij Mopar Connect-functies, waaronder My: Assistant, My: Remote Control, My: Car en My: Journey.