Nieuw record voor DS Automobiles ambassadeur Jean-Eric Vergne

nieuw record voor Jean-Eric Vergne

Jean-Eric Vergne heeft afgelopen weekend in Mexico de symbolische norm van 1.000 gescoorde punten in het ABB FIA Formule E-kampioenschap behaald. De Fransman, de enige tweevoudig kampioen van de Formule E, begon zijn carrière in het volledig elektrische kampioenschap in 2014.

Hoogtepunten Jean-Eric Vergne

Sinds zijn debuut in de Formule E is JEV uitgegroeid tot een van de sterren van de sport. In november 2014 claimde hij de pole position bij zijn eerste deelname aan een E-Prix op het Punta Del Este-circuit in Uruguay. De Fransman bereikte vervolgens de hoogten van succes. In het bijzonder won hij twee coureurstitels met DS Automobiles in 2018 en 2019 en speelde hij een sleutelrol bij het veiligstellen van twee constructeurskampioenschappen voor de fabrikant, waar hij ook merkambassadeur is.

Jean-Eric Vergne, een belangrijke speler in de Formule E, heeft tot nu toe 115 races, 33 podia, 11 overwinningen, 15 poleposities en twee coureurstitels op zijn naam staan. Deze resultaten zijn grotendeels behaald met DS Automobiles gedurende zeven jaar samen (seizoen 2 en vervolgens seizoenen 5 tot en met 10).

DS PENSKE-team

Samen met het huidige DS PENSKE-team verlangt Jean-Éric Vergne nog steeds naar meer succes en titels, als belangrijk boegbeeld voor de vermaarde elektrische knowhow van DS Automobiles over de hele wereld. De volgende E-Prix vindt plaats van 26 tot en met 27 januari in Diriyah in Saoedi-Arabië.