De Mustang Mach-E Rally is gearriveerd

Ford Mustang Mach-e Rally

Ford laat liefhebbers niet langer in spanning: de Mustang Mach-E Rally is vanaf nu te bestellen. Dit is de allereerste Mustang die zich zowel op asfalt als in de modder thuisvoelt. Met het nieuwste lid van de Mustang Mach-E familie slaat Ford een nieuwe richting in: het is de eerste elektrische auto van Ford geïnspireerd op de rallysport. De auto brengt het gevoel van vrijheid en plezier van de Mustang naar onverharde wegen.

Ford Mustang Mach-E Rally

De eerste in zijn soort

De Ford Mustang Mach-E Rally is de allereerste auto in zijn soort. Deze performance-SUV beschikt over een getunede versie van de aandrijflijn van de Mustang Mach-E GT, bestaande uit twee elektromotoren. Ford streeft naar minstens 950 Nm aan systeemkoppel en een systeemvermogen van 358 kW., Mustang Mach-E Rally heeft een lithium-ion batterij met een bruikbare capaciteit van 91 kWh.

De unieke wielophanging is 20 millimeter hoger ten opzichte van de Mustang Mach-E GT. Verder is deze Rally-uitvoering uitgerust met speciaal afgestemde veren, MagneRide®-schokdempers en vooraan Brembo®-remschijven van 385 millimeter met rode remklauwen.

Unieke witte velgen

De Mustang Mach-E Rally duikt de modder in met robuuste, glanzend witte 19-inch lichtmetalen velgen in rallystijl, geïnspireerd door de rijke historie van Ford in de rallysport. De wielen zijn voorzien van 235/55 R19 Michelin CrossClimate2-banden, die in vergelijking met de GT-versie een grotere zijwand hebben en betere grip bieden op losse ondergronden.

Met het oog op off-road gebruik werkt Ford de onderzijde af met beschermplaten rondom de elektromotor voor en achter. Verder is er een beschermende folielaag aangebracht op de deurpanelen en de wielkasten om lakbeschadigingen te voorkomen.

RallySport-rijmodus

De Mustang Mach-E Rally beschikt over de allereerste RallySport-rijmodus van Ford, die speciaal is ontworpen voor offroad-rijden. Deze rijmodus past de elektronische regelsystemen aan zodat een grotere sliphoek mogelijk is. De unieke rijmodus zorgt voor een lineaire gasrespons voor betere controle en biedt meer agressieve demping voor een betere wegligging in bochten met een losse ondergrond. Bovendien presteert de Mustang Mach-E Rally dankzij deze nieuwe rijmodus en de nieuwe banden ook uitstekend in de sneeuw en andere gladde wegcondities.

Witte interieur accenten

Het interieur biedt een combinatie van comfort, functionaliteit en stijl die perfect aansluit bij de iconische witte wielen. Kenmerkend zij de glanzende witte accenten op het dashboard, de onderste spaken van het stuurwiel en contraststiksels op de deuren. De door Ford ontworpen sportstoelen met glanzende witte rugleuningen en het opschrift ‘Mach-E Rally’ in de zitting maken het Rally-feest compleet.

De Mustang Mach-E Rally is per direct te bestellen en de prijs van dit 487pk sterke spektakelstuk met een rijbereik tot 510 km (WLTP) is € 65.200. Levering vanaf het vierde kwartaal van dit jaar.