Marathon Watch en Jeep bundelen hun krachten

Marathon Watch en Jeep bundelen krachten

Vandaag kondigden Marathon Watch en het merk Jeep® met trots de lancering aan van de nieuwe Jeep x Marathon-collectie, met de introductie van vier uurwerken die de rijke geschiedenis van elk merk eren en eervolle diensten die teruggaan tot 1941 voor de geallieerde strijdkrachten.

Gebaseerd op twee iconische voertuigen

De gezamenlijke Jeep x Marathon-uurwerken belichamen de veerkrachtige geest van beide bedrijven en weerspiegelen hun gedeelde militaire wortels en functionele ontwerpen. De serie is geïnspireerd op twee iconische voertuigen, de Willys MB – de eerste auto die door de VS werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog – en de moderne Jeep Wrangler Rubicon. De nieuwe collectie is een bewijs van een ethos van utilitair design en is een eerbetoon aan de oorsprong van elk merk.

Marathon Watch en Jeep bundelen krachten

‘General Purpose’

De twee merken worden verder met elkaar verbonden door de militaire specificatie van ‘General Purpose’. In 1941 kreeg de Amerikaanse firma Willys-Overland een contract van het Amerikaanse leger voor de levering van vierwielaangedreven verkenningsvoertuigen voor gebruik in het Europese theater. Sommigen zeggen dat soldaten de aanduiding “General Purpose” hebben ingekort tot “GP”, waarvan het gemakkelijk uitspreekbare woord “Jeep” is afgeleid.

Ondertussen is Marathon Watch Company officieel begonnen met de productie van timinginstrumenten voor infanterie van de geallieerde strijdkrachten. De huidige veldhorlogecollectie van Marathon blijft de juiste overheidsaanduiding van ‘General Purpose’ volgen, afgekort door het merk en simpelweg aangeduid als ‘GP’.

Marathon Watch en Jeep bundelen krachten

De Jeep x Marathon-collectie is vanaf vandaag exclusief te koop bij Marathonwatch.com en bij geselecteerde erkende dealers.