Legendes op het podium in het Alfa Romeo Museum

Alfa Romeo Museum

Van 1992 tot 2007 domineerde Alfa Romeo de autosport in de Touring-klasse, eerst met de 155 en daarna met de 156, en schreef onvergetelijke hoofdstukken in de geschiedenis van de autosport met tientallen kampioenschapsoverwinningen in Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Zondag 21 april

Het Alfa Romeo Museum vertelt op zondag 21 april in een Backstage-lezing de geschiedenis van dit lange, bijzondere seizoen. Het publiek krijgt alles te horen over de herinneringen en emoties van een reeks toonaangevende namen: van Fabrizio Giovanardi en Giorgio Francia tot Gabriele Tarquini tot Monica Bregoli, waarbij de ontwerpers, technici en teamleden natuurlijk niet achterblijven. Het startpunt is Sergio Limone, een van de grootste persoonlijkheden in de autosport, die erin slaagde een heel rallyseizoen te domineren met Lancia, vervolgens opnieuw van nul te beginnen met Alfa Romeo-circuitauto’s, om vervolgens opnieuw te winnen.

De eerste successen in 1992

De eerste successen kwamen al in 1992 – een paar maanden na de lancering van het project – met de overwinning van Nicola Larini in het Italiaanse Superturismo-kampioenschap met de 155 GTA, een jaar later gevolgd door de DTM in de 155 V6 TI, waarmee hij zijn ongelovige Duitse rivalen op eigen terrein versloeg en alle records brak. Daarna volgden triomfen in het British Touring Car Championship van 1994 en andere overwinningen in alle delen van de wereld. Na de prestaties van de 155 was het in 1998 de beurt aan de 156 om verder te gaan op de weg naar succes, met het winnen van 13 kampioenschappen tussen constructeurs- en teamcoureurs in een carrière van 10 jaar, en zelfs de overwinning in zijn laatste race in 2007 toen de 156 al enige tijd uit productie was.

Alfa Romeo Museum

Backstage-lezing

De Backstage-lezing, die gratis toegankelijk is voor bezoekers van het Alfa Romeo Museum, vindt plaats in de Giuliazaal vanaf 15.00 uur. Het volgt om 14.30 uur op een Alfa Romeo-parade op het circuit op het terrein, een eerbetoon aan het team dat onvergetelijke hoofdstukken in de geschiedenis van het merk heeft geschreven.

De Backstage-lezingenreeks van het Alfa Romeo Museum, die nu voor het zesde jaar wordt gehouden, heeft tot doel de geschiedenis van het merk te verkennen op basis van documenten die in het archief worden bewaard en op basis van getuigenissen van vooraanstaande figuren. Het volledige programma van de maandelijkse evenementen kan worden geraadpleegd op www.museoalfaromeo.com

Opnames van de lezingen, zowel in het Italiaans als in het Engels, zijn nu beschikbaar op het YouTube-kanaal van @MuseoAlfaRomeoOfficial.