Abarth en Stellantis Motorsport slaan handen ineen: krachtigste Abarth ooit

krachtigste Abarth ooit

Abarth en Stellantis Motorsport slaan de handen ineen voor de krachtigste Abarth ooit. Met trots kondigen Abarth en Stellantis Motorsport een nieuwe samenwerking aan met als doel een nieuwe standaard te zetten in de wereld van elektrische auto’s. De samenwerking is een eerbetoon aan Abarth’s rijke racegeschiedenis. Abarth’s DNA is altijd doordrenkt geweest met racen. Het merk past technologische innovaties getest op het circuit toe op productieauto’s, waardoor een opwindende rijervaring wordt gegarandeerd. Ditzelfde principe geldt ook voor de Motorsport afdeling van de Stellantis Group die verantwoordelijk is voor de raceactiviteiten van alle merken, afdelingen en dochterondernemingen van het bedrijf.

Perfo-eCMP: een platform voor topprestaties

Abarth en Motorsport hebben gezamenlijk een nieuw platform ontwikkeld met behulp van slimme technologie, kennis uit de racerij, technische expertise en duizenden testuren. Het resultaat is Perfo-eCMP: een platform op basis van het vertrouwde eCMP-platform.

Elk technisch element is geanalyseerd, verfijnd en afgestemd door een gezamenlijk team van ingenieurs, experts en testers van zowel Abarth als Motorsport. Het resultaat is een waar meesterwerk, voorzien van een krachtige aandrijflijn en speciaal afgestelde ophanging om optimale wegligging, dynamiek en stabiliteit te waarborgen en om een uitstekende racedynamiek onder alle soorten omstandigheden te garanderen.

De krachtigste Abarth ooit

De krachtigste Abarth ooit blinkt uit in innovatie en extreme prestaties. Die zet een nieuwe standaard waarbij een sublieme constructie samengaat met een krachtige motor en een geoptimaliseerd chassis. De nieuwe Abarth beschikt over 176 kW (240 pk) en een geavanceerd remsysteem, dat meer kracht en stabiliteit biedt dankzij grote remschijven en grote schijfoppervlakken voor een betere warmteafvoer en meer weerstand tegen ‘brake fading’.

Kortom, de teams hebben alle details verfijnd om het beste pakket te creëren dat plezier, prestaties en veiligheid garandeert. Abarth zet zijn elektrificatiereis voort, waarbij het trouw blijft aan zijn oorsprong en prestaties voorop blijven staan. Binnenkort volgen meer details.