Jeep® laat zijn AI & Autonomous Off-Road Driving Technology

Naar aanleiding van de National Autonomous Vehicle Day in de VS geeft het merk Jeep® vandaag een kijkje in zijn toekomstige generatie geavanceerde off-road rijtechnologie.

Een team onder leiding van Neda Cvijetic, hoofd AI & Autonomous Driving bij Stellantis, testte in Moab, Utah, de nieuwste prototypes van de geautomatiseerde off-road rijtechnologie die exclusief voor het merk Jeep wordt ontwikkeld.

Geïnstalleerd in twee geëlektrificeerde Jeep Grand Cherokee 4xe-modellen, kan deze AI en autonome off-road rijtechnologie de ervaringen van doorgewinterde off-roaders verbeteren, maar ook van klanten die nieuw zijn in het terrein.  Het zal Jeep SUV-eigenaars ook helpen in uitdagende dagelijkse rijomstandigheden.  Het merk Jeep® loopt voorop bij de ontwikkeling van geautomatiseerde offroad-technologie, naast zijn groeiende leiderschap op het gebied van offroad-elektrificatie, met zijn groeiende reeks 4xe SUV’s.

“Op dezelfde manier als onze 4xe elektrificatie de off-road capaciteiten van het merk Jeep naar nieuwe hoogten tilt, zullen deze geavanceerde off-road rijsystemen meer klanten in meer landen over de hele wereld helpen om mee op avontuur te gaan. Deze functies en technologie zullen in de praktijk worden toegepast op en naast het parcours in een breed scala aan rijomstandigheden”, aldus Christian Meunier, CEO van het merk Jeep.

Het merk Jeep zal deze zomer de volledige video vrijgeven waarin de toekomstige generatie van zijn geavanceerde autonome off-road rijtechnologie wordt getoond.

Het merk Jeep®
Het merk Jeep heeft een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Jeep is het authentieke SUV-merk dat uitstekende terreincapaciteiten, functionaliteit en veelzijdigheid biedt, met auto’s die vakkundig zijn ontwikkeld en gebouwd en die bedoeld zijn voor mensen die op een bijzondere manier willen reizen. Jeep nodigt met zijn brede gamma van veilige auto’s mensen uit om het leven ten volle te leven en elke reis met vertrouwen aan te gaan. Het modellengamma van Jeep is volledig geëlektrificeerd en omvat behalve de onlangs onthulde volledig elektrische Avenger de Renegade, de Compass, de Wrangler 4xe en de Grand Cherokee 4xe. De legendarische off-road capaciteiten van het merk Jeep worden versterkt door een wereldwijd elektrificatie-initiatief dat 4xe verandert in het nieuwe 4×4 in het streven van het merk naar Zero Emission Freedom. Alle voertuigen van het merk Jeep zullen tegen 2025 een geëlektrificeerde variant hebben.