Jeep® Avenger uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2023’

  • Jeep® Avenger is het eerste model van het merk dat de prestigieuze prijs wint
  • Compacte B-SUV tot winnaar uitgeroepen door een panel van 57 juryleden afkomstig uit 22 landen
  • Eerste volledig elektrische Jeep voertuig kreeg met 328 punten, 87 punten meer dan de nimmer 2
  • Avenger is de eerste van vier volledig elektrische Jeep-modellen die tegen 2025 in Europa geïntroduceerd worden

 

 

De nieuwe Jeep® Avenger, het eerste volledig elektrische model (BEV) van het merk, is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2023. De compacte Jeep Avenger is het eerste model van Jeep die deze prestigieuze prijs wint sinds deze competitie 60 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd.

De Avenger stond op de shortlist met 6 andere finalisten; Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X en de Volkswagen ID Buzz. De winnaar werd bepaald door een onafhankelijk panel van 57 deskundige juryleden uit 22 landen. De score van de Avenger was 328 punten met 21 ‘beste’ stemmen, en hij had 87 punten voorsprong op het als tweede geplaatste voertuig. De juryleden uit op één na alle landen plaatsten de Avenger in een top drie ‘podium’-positie.

Het resultaat werd bekendgemaakt tijdens een ceremonie op het Autosalon van Brussel in België op vrijdag 13 januari.

Søren W. Rasmussen, de nieuwe voorzitter van de auto van het jaar-jury, zegt over het resultaat: “De Jeep Avenger is een welverdiende winnaar van de ‘Auto van het Jaar’. Hij weerspiegelt op overtuigende wijze de tijd die de autowereld is binnengetreden en straalt met zijn design de grote verandering uit waar het bekende merk voor staat. De Jeep Avenger is een echte Europeaan en heeft zoveel goede eigenschappen dat een zeer tevreden jury achter de titel staat. Proficiat!

“We zijn vereerd en trots dat deze gerenommeerde jury van Europese auto-experts de allereerste volledig elektrische SUV van het merk Jeep heeft verkozen tot Europese auto van het jaar.” Aldus Christian Meunier, Jeep brand CEO. “Het is de eerste keer dat het merk Jeep zowel finalist als winnaar is in deze wedstrijd en het toont het belang aan van de Jeep Avenger als sleutelcomponent in onze wereldwijde elektrificatiestrategie, terwijl het merk op weg is om wereldleider te worden in zero -emissie SUV’s. Proficiat aan alle andere finalisten in deze zware wedstrijd.”

Antonella Bruno, Head of Jeep in Europa: “De Avenger bevestigt de toewijding van het merk Jeep aan de Europese markt en aan elektrificatie. Hij vertegenwoordigt een belangrijke stap in de elektrische evolutie van het merk Jeep in Europa en vormt de voorhoede van een portfolio van capabele, volledig elektrische voertuigen die geschikt zijn voor Europa.”

De introductie van de Jeep Avenger in Europa markeert het begin van de volgende fase van de elektrificatie van het merk Jeep – de “BEV wave” – waarin tegen 2025 vier volledig elektrische voertuigen op de markt zullen komen. De verkoop in Europa zal 100% puur elektrisch zijn.

De nieuwe Avenger is een compacte SUV die met een lengte van slechts vier meter gepositioneerd is in de snelgroeiende B-SUV, het tweede grootste Europese segment qua volume. Wendbaar, capabel, stil, ‘fun to drive’ en dynamische prestaties dankzij zijn onmiddellijk beschikbare koppel. De nieuwe SUV is voor actieve mensen die op zoek zijn naar een voertuig met compacte afmetingen en state-of-the-art technologische snufjes.
Hij heeft een elektrische actieradius tot 400 km in de WLTP-cyclus en meer dan 550 km in de stad*. Een nieuwe elektrische aandrijflijn combineert een unieke 400 volt elektromotor met 115 kilowatt en 260 Nm maximumkoppel en een nieuwe batterij van 54 kWh.

Na de succesvolle introductie van de exclusieve 1st Edition zijn nu ook de orderboeken voor het volledige gamma van de Avenger open. Er zijn vier uitvoeringen met optiepakketten om de Avenger verder aan te kleden. Jeep biedt ook twee extra aantrekkelijke uitvoeringen voor de zakelijk rijder. Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar is de nieuwe Jeep Avenger leverbaar in Nederland. De prijslijst begint bij € 37.000, de netto bijtelling slechts € 88 per maand enPrivate lease kan vanaf € 459 per maand (exclusief SEPP subsidie) o.b.v. 60 maanden en 10.000 km.

Het merk Jeep
Het merk Jeep heeft een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Jeep is het authentieke SUV-merk van auto’s met uitstekende terreincapaciteiten, functionaliteit en veelzijdigheid, die vakkundig zijn ontwikkeld en gebouwd en die bedoeld zijn voor mensen die op een bijzondere manier willen reizen. Jeep nodigt met zijn brede gamma van veilige auto’s mensen uit om het leven ten volle te leven en elke reis met vertrouwen aan te gaan. Het modellengamma van Jeep omvat behalve de Avenger ook de Renegade, de Compass, de Wrangler en de Grand Cherokee.

Jeep Wave, het premium klantenserviceprogramma, is beschikbaar voor alle modellen van Jeep. Het biedt klanten exclusieve voordelen en 24/7 maximale hulp en ondersteuning. De legendarische terreincapaciteiten van de modellen van Jeep worden versterkt door Jeeps elektrificatie-initiatief, dat het modellengamma via de 4xe Plug-In Hybrid-modellen transformeert naar een nieuwe vorm van 4×4 om Zero Emission Freedom te verwezenlijken. Alle modellen van Jeep zijn tegen 2025 ook leverbaar in een geëlektrificeerde variant.

 

Turijn, 16 januari 2023

 

Disclaimer:

Electric energy consumption Jeep® Avenger full-electric range kWh/100km: 15.9; CO2 emission g/km: 0. Values defined according to the WLTP combined cycle, measured by the manufacturer on pre-approval tests and which may be subject to change following final type approval. The values indicated are for comparative purposes. Important: the actual electric energy consumption values may be strongly different and may vary depending upon the conditions of use and on various factors such as: options, frequency of electric recharge per travelled kilometers, ambient temperature, driving style, speed, total weight, use of certain equipment (air conditioning, heating, radio, navigation, lights etc., tire types and conditions, road conditions, external climatic conditions, etc.. Autonomy Jeep® Avenger full-electric range: 392-390 Km. Values defined according to the WLTP combined cycle, measured by the manufacturer on pre-approval tests and which may be subject to change following final type approval.
Important: the actual autonomy may be strongly different and may vary according to: options, conditions of use of the car (driving style, speed, total weight, etc., use of certain equipment air conditioning, heating, etc., tire types, road conditions, external climatic conditions. Further specific and detailed information about electric autonomy of Jeep® Avenger and the various factors influencing such electric autonomy will be provided in this website as soon as the vehicle will be homologated and available for sales.