Verbeterde Jeep® Avenger nu ook als e-Hybrid

Jeep heeft de Avenger voor modeljaar 2024 op diverse punten verbeterd en breidt het aanbod verder uit met een efficiënte hybrideversie. De Avenger e-Hybrid met innovatieve MHEV-technologie (mild hybride) is de derde motorvariant in de line-up na de volledig elektrische versie en de 1.2 benzinevariant. De MY2024-versie van de Jeep Avenger is nu te bestellen vanaf € 32.700.

European Car of the Year 2023

Sinds de onthulling van de Jeep Avenger in oktober 2022 heeft Jeep zijn stempel gedrukt op het B-SUV-segment. Inmiddels zijn al meer dan 40.000 exemplaren van de Avenger besteld, terwijl het model nu al een groot aantal onderscheidingen heeft gewonnen, waaronder de prestigieuze titel van ‘European Car of the Year 2023’. Met de lancering van de Jeep Avenger voor modeljaar 2024 én een nieuwe, efficiënte hybrideversie is het aanbod van de compacte Jeep aantrekkelijker dan ooit.

Keuzevrijheid

Het veelzijdige motorenaanbod sluit perfect aan op het streven van Jeep om keuzevrijheid te bieden, ook op het gebied van aandrijving. Behalve de volledig elektrische Jeep Avenger met een actieradius tot wel 600 kilometer in stadsverkeer (WLTP) en de benzineversie met een soepele 1.2 Turbo en een handgeschakelde versnellingsbak, is de Avenger nu ook beschikbaar met een nieuwe, geavanceerde hybride-aandrijflijn.

verbeterde Jeep Avenger

Jeep Avenger e-Hybrid

De aandrijflijn van de nieuwe Jeep Avenger e-Hybrid biedt comfort, aansprekende prestaties en de mogelijkheid om bij lagere snelheden volledig elektrisch te rijden. De aandrijflijn bestaat uit de 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor met 74 kW (100 pk) en 205 Nm koppel. De verbrandingsmotor is gekoppeld aan een zestraps e-DCT6-automaat met dubbele koppeling. In de transmissie is een elektromotor van 21 kW en 55 Nm geïntegreerd, evenals de centrale transmissiemodule en omvormer die samen een compact en efficiënt geheel vormen. De elektromotor wordt gevoed door een 48V-batterij.

EV-modus

In de EV-modus – die actief is bij snelheden tot 30 km/u – kan de Avenger e-Hybrid tot één kilometer volledig elektrisch rijden. Om extra brandstof te besparen, schakelt de benzinemotor ook uit als het gaspedaal wordt losgelaten en bij ritten bergafwaarts. Dankzij Belt Starter Generator Support staat de aandrijflijn garant voor een naadloze en bijzonder stille overgang tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor.

Upgrades voor modeljaar 2024

Tegelijk met de introductie van de Avenger e-Hybrid introduceert Jeep diverse upgrades voor de Avenger. Zo is de compacte Jeep leverbaar met de nieuwe Open-Air Sky Roof, waardoor de bestuurder en passagiers genieten van een open-lucht-ervaring. Ook nieuw (en tevens optioneel) is de elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met massagefunctie en lederen bekleding. De nieuwe stoelen bieden optimale ondersteuning en ontspanning tijdens elke reis. De Avenger e-Hybrid is eenvoudig te herkennen aan de speciale badge.