Introductie Citroën ë-C3: tijdelijk scherp private lease-aanbod

Introductie Citroën ë-C3

De compleet nieuwe 100% elektrische Citroën ë-C3 is nu te bestellen. De vanafprijs in Nederland is € 24.290 (incl. belasting en afleverkosten). Ter introductie van de compacte, volledig elektrische B-segment Fransoos hanteert Citroën tot eind maart 2024 ook een uiterst scherp private-leasetarief van slechts € 359 per maand*. Inclusief SEPP-subsidie is dat zelfs maar € 298 per maand.

Citroën ë-C3 verkrijgbaar als You en Max

De consumentenprijs vanaf € 24.290 (incl. belasting en afleverkosten) geldt voor de Citroën ë-C3 YOU. Dit model is standaard uitgerust met onder meer LED-koplampen, Citroën Advanced Comfort®-vering, Active Safety Brake, Citroën Head-Up Display-systeem, ‘Smartphone Station’ voor infotainment, parkeersensoren achter, cruisecontrol, airconditioning en zes airbags.

De Citroën ë-C3 MAX – verkrijgbaar vanaf € 28.790 – biedt nog meer luxe en comfort. Extra’s ten opzichte van de YOU zijn andere lichtmetalen 17-inchwielen, een 10,25-inch touchscreen, Citroën Advanced Comfort®-stoelen, LED-achterlichten, automatische airconditioning, 3D-navigatie, een inductielader voor smartphones en een achteruitrijcamera. Zowel de YOU als de MAX komt in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Particulieren profiteren hierbij van € 2.950 overheidssubsidie op de catalogusprijs.

Scherp private lease-tarief

Tot eind maart 2024 geldt voor de nieuwe Citroën ë-C3 een speciaal private-leasetarief. Voor de ë-C3 YOU is dat vanaf € 359 per maand* en voor de ë-C3 MAX – met een nog rijkere uitrusting – vanaf € 429 per maand. De genoemde bedragen zijn op basis van een looptijd van 72 maanden en 5.000 kilometer per jaar. Met SEPP-subsidie wordt een Citroën ë-C3 nog aantrekkelijker in private-lease. Inclusief subsidie kunnen particulieren rekenen op een stevige korting van € 61 per maand voor een periode van 48 maanden. Daarmee is de Citroën ë-C3 dus al te rijden vanaf € 298 per maand via Stellantis Financial Services.

Elektrisch rijden, maar dan bereikbaar

De nieuwe Citroën ë-C3 maakt elektrische mobiliteit niet alleen betaalbaar, maar ook bijzonder comfortabel. De auto is uitgerust met een 44 kWh-batterij, goed voor een actieradius tot 320 kilometer** (WLTP). Dankzij een 3-fasen 11 kW-boordlader (optie) en een DC-snellaadvermogen tot 100 kW is de batterij snel op te laden. Met snelladen vergt opladen van 20 tot 80% slechts 26 minuten. Het maximaal toegestane gewicht dat de Citroën ë-C3 mag trekken, is 600 kilogram** (geremd). Dankzij een trekhaak met een kogeldruk van 61 kilogram** is het geen probleem om twee e-bikes op een fietsendrager mee te nemen.

Introductie Citroën ë-C3