Iconische Ford Bronco nu in Nederland te bestellen

Iconische Ford Bronco

De iconische Ford Bronco is vanaf vandaag in Nederland te bestellen. Ford maakt de Nederlandse prijzen bekend. Sinds 1966 staat de Bronco voor avontuur gecombineerd met ‘the American spirit’. Een onverzettelijk karakter en in staat om alles wat op zijn pad komt de baas te kunnen.

Ford Bronco uitvoeringen

De avontuurlijk ingestelde klant heeft de keuze uit twee uitvoeringen. De veelzijdige Outer Banks, met een onderstel en banden die zich zowel op het asfalt als in het terrein goed thuis voelen. De Badlands met zijn aangepaste onderstel en terreinbanden combineert een nog stoerdere uitstraling met capaciteiten die de onverzettelijke uitstraling ook meer dan waarmaken.

‘G.O.A.T.’

Beide uitvoeringen worden aangedreven door een 2,7 liter EcoBoost V6 benzinemotor met een vermogen van 335 pk en een koppel van 563 Nm. Ook een automatische transmissie met 10 versnellingen is standaard. De iconische Ford dankt zijn bijnaam ‘G.O.A.T’ (‘Goes Over Any Terrain’) aan zijn geavanceerde aandrijflijntechnologieën, waaronder, Trail Control™ en tot wel zeven rijmodi. Een inschakelbare lage gearing maakt het mogelijk om een snelheid van 6 km/u aan te houden met een motortoerental van 2.400 tpm. Hierdoor is maximale trekkracht beschikbaar in uitdagende terreinomstandigheden en wordt de kans op afslaan van de motor verminderd.

iconische Ford Bronco

Avontuur in zijn DNA

De Bronco heeft avontuur in zijn DNA. Voorbeelden hiervan zijn de demonteerbare portieren met opbergtassen en geïntegreerde bevestigingspunten voor accessoires waarmee je gerust op expeditie kunt gaan. Het interieur is voorzien van bijzonder duurzame en gemakkelijk te reinigen onderdelen en oppervlakken.

De standaard afneembare hardtop heeft een geluiddempende hemelbekleding en bestaat uit vier panelen, met speciale opbergtassen op de voorste twee panelen. Alle vier de portieren kunnen in slechts acht minuten met behulp van één stuk gereedschap volledig worden verwijderd. Dit voor een ultieme beleving van de elementen en een nog beter zicht in uitdagende offroad-situaties.

Technologie voor elk avontuur

De intelligente aandrijftechnologieën maken de Bronco geschikt voor zowel beginnende avonturiers als ervaren terreinrijders. De kern van het systeem wordt gevormd door het Terrain Management System waarmee de bestuurder gemakkelijk de beste setting kan kiezen. Naast modi voor op de weg zoals Normal, Eco, Sport en Slippery, zijn er speciale G.O.A.T. offroad-modi zoals Modder/Sporen, Zand, en Rock Crawl. De Bronco Badlands biedt daarboven ook de op de autosport geïnspireerde Baja-modus. Elke modus optimaliseert het gaspedaal, de schakelmomenten van de versnellingsbak en de stuurrespons, afhankelijk van de omstandigheden.

Nu in Nederland te bestellen

De nieuwe Ford Bronco is vanaf vandaag te bestellen. De Bronco is leverbaar in twee zeer complete uitvoeringen. Na het kiezen voor de Outer Banks of de Badlands uitvoering is enkel nog een klik op de gewenste kleur noodzakelijk voordat het eerste avontuur gepland kan worden. De netto catalogus prijs voor de Badlands uitvoering is € 62.940,- de Outer Banks uitvoering levert Ford voor € 66.375,- Inclusief de Nederlandse belastingen komt de consumentenprijs uit op respectievelijk € 153.100 voor de Bronco Badlands en € 161.100,- voor de Bronco Outer Banks.