Peugeot’s i-Cockpit® integreert ChatGPT

ChatGPT bij Peugeot

Peugeot is een van de eerste autofabrikanten die ChatGPT kunstmatige intelligentie integreert als een dienst aan zijn klanten. Geïntegreerd in de iconische i-Cockpit® en geactiveerd via de spraakassistent “OK PEUGEOT”, kan ChatGPT elke vraag beantwoorden en biedt het een ongekend serviceniveau.

Innovatie

Peugeot zet zich meer dan ooit in voor innovatie voor zijn klanten en introduceert de generatieve kunstmatige intelligentie ChatGPT in zijn nieuwste generatie modellen.

Generatieve kunstmatige intelligentie ChatGPT, een afkorting van ‘Chat Generative Pre-trained Transformer’, is een geavanceerde technologie ontwikkeld door OpenAI. Deze technologie heeft geleerd van een enorme hoeveelheid gegevens om zijn gebruikers geavanceerde, nauwkeurige en beknopte antwoorden te geven.

Mogelijkheden ChatGPT

ChatGPT is in staat om een breed scala aan vragen te beantwoorden, van eenvoudig tot complex, en kan een gesprek aangaan. Als u bijvoorbeeld in een stad aankomt, kunt u haar vragen om aan te geven welke monumenten u moet bezoeken, om u de geschiedenis van deze plaatsen te vertellen. En dan, als u dat wilt, zal het navigatiesysteem van de auto u zelfs naar deze bezienswaardigheid leiden.

Meer dan alleen vragen beantwoorden

Vervelen uw kinderen zich tijdens een lange reis? Vraag ChatGPT om een quiz te organiseren over een onderwerp dat hen fascineert… In een paar seconden biedt de kunstmatige intelligentie u urenlang vermaak! Door kunstmatige intelligentie ChatGPT in zijn auto’s te introduceren, verbetert Peugeot de ervaring van de spraakassistent waardoor deze interactiever, vloeiender en intuïtiever wordt.

Peugeot modellen met ChatGPT

PEUGEOT introduceert ChatGPT in de i-Cockpit® van al zijn nieuwste generatie modellen die zijn uitgerust met geconnecteerde navigatie. In aanmerking komende modellen zijn: New 208, New 2008, New 308, New 308SW, New 408, New 508, New 508 SW, New E-3008, New E-RIFTER, New E-TRAVELLER, New E-Partner, New E-Expert en binnenkort de New E-5008.

Alle PEUGEOT-klanten met in aanmerking komende modellen kunnen ChatGPT activeren via de PEUGEOT Service Store.De introductie van generatieve artificiële intelligentie in PEUGEOT-voertuigen is het onderwerp van een proeffase die het mogelijk maakt het systeem te activeren en gratis te gebruiken voor een periode van 6 maanden. Aanvankelijk gereserveerd voor de eerste 5.000 klanten, is dit aanbod uitgebreid tot 10.000 klanten na een abonnementspercentage van meer dan 50% in slechts enkele dagen.

Na deze fase zal PEUGEOT rekening houden met de feedback van gebruikers om ChatGPT in te zetten bij alle klanten die eigenaar zijn van een in aanmerking komend geconnecteerd voertuig.